NA24.no

- Gruvearbeiderne i sikkerhet

Sist oppdatert:
70 gruvearbeidere som ble innestengt under jorden i Canada, skal være i sikkerhet.

Arbeiderne skal befinne seg i spesialbygde nødrom, som er utstyrt med forsyninger og oksygen, melder AP.

- Brannen er slukket. Det er selvsagt gode nyheter. Alle er i sikkerhet, og vi regner med å få dem ut av gruva i løpet av kvelden, sier en talsmann for gruveselskapet Mosaic ifølge Reuters.

De 70 gruvearbeiderne har sittet innesperret i nærmere ett døgn etter at det brøt ut brann i gruven der det utvinnes pottaske. Gruven ligger i Saskatchewan sentralt i Canada.

Søkte tilflukt
Brannen ble oppdaget av gruvearbeiderne da røyk begynte å bre seg ut over gruvegangene. Arbeiderne meldte raskt fra til personell over bakken, og gikk så inn i de spesialbygde tilfluktsrommene.

- Tilfluktsrommene kan stenges fullstendig av fra resten av gruven, og det finnes mat, vann og oksygen i rommene. Forsyningene holder i 36 timer, sier Marshall Hamilton, som er talsmann for selskapet Mosaic som driver gruven det er snakk om.

Gruven befinner seg i Saskatchewan sentralt i Canada.

Har kontakt med arbeiderne
- Vi har hatt jevn kontakt med om lag 40 av gruvearbeiderne. De 30 andre befinner seg i et område av gruven der vi tror brannen har ødelagt kommunikasjonsledningene, sier Hamilton.

Det jobbes nå med å slukke brannen. Representanter for selskapet sier man vil ta tiden man har tilgjengelig til hjelp, for å være på den sikre siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere