*Nettavisen* Økonomi.

- Gullruten i stadig endring

Gullruten har vært statisk i sine første ti år, men de neste er det forventet endringer, skriver generalsekretæren i Norske Film & TV Produsenters Forening

DEBATT (NA24): Det er riktig at det kommer til å være større endringer i årene fremover enn vi har sett de siste ti årene. Men det er likevel viktig å vite at Gullruten kontinuerlig har tilpasset seg. Det har skjedd en endring av kategorier ettersom fjernsynsmarkedet har utviklet seg. Kategorier som dokuåpe og reality var ikke med fra starten. Hvert år tar komiteen en diskusjon om kategorier.

Gullrutekomiteen har medlemmer fra de fire etablerte fjernsynskanalene; TV3, TVNorge, TV2 og NRK. Det er vel trolig riktigere å kalle dem mediehus. Bare det siste året har nisjekanalene kommet på plass, og det er mulig vi må endre kriterier for komiteen og for kategoriene. Men fokus for Gullruten har vært det profesjonelle marked, og produksjon av høy kvalitet.

Det er mulig at det skal være andre priser i tillegg knyttet til andre produksjonsmetoder eller distribusjon. Like viktig er diskusjonen om vi skal videreutvikle Gullruten med å dele ut flere priser for spesifikke fagfunksjoner. Hele formålet er å hedre faglig innsats, kreativitet. For komiteen er det viktig at vi tar disse diskusjonene, og sikrer prisens troverdighet.

Vi opplever at Gullruten har fått høy troverdighet både i bransjen og hos publikum. Vinnernes reaksjoner viser det. Vi er kjempefornøyd med årets sending.

Leif Holst Jensen
Generalsekretær
Norske Film & TV Produsenters Forening

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.