- Gunhild, jeg elsker deg!

Petter Stordalen:

STERK TALE: Petter Stordalen holdt en følelsladd tale i Stockholm søndag.

STERK TALE: Petter Stordalen holdt en følelsladd tale i Stockholm søndag. Foto: Gunnar Stavrum

Hotell-kongens hilsen til sin alvorlig syke kone ble sendt live fra Friends Arena til sykesengen i Utrecht.

19.01.15 08:18

STOCKHOLM (Nettavisen): Den årlige vinterkonferansen er det viktigste arrangementet for de nær 13.000 ansatte i Nordic Choice.

Vanligvis er det et vekkelsesmøte, med Petter A. Stordalen som flammende predikant. Men i år begynte foredraget med et strykeorkester og en beveget og rørt hotelleier.

- Livet er skjørt, og det er en tynn vegg mellom liv og død. Hvor sårbart livet er, hvor uforutsigbart og hvor skrøpelig vi er i all vår menneskelighet – det vet vi ikke før vi selv erfarer det, sa Stordalen til de rundt 2.500 i salen på Friends Arena i Stockholm.

Les også: Petter Stordalen til Nettavisen: - Jeg må snakke om Gunhild

Bagasje med dårlige nyheter
Gunhild fikk diagnosen systemisk sklerose i slutten av oktober.

- Sykdommen kom raskt, og utviklet seg enda raskere. Det eneste som fantes var en eksperimentell behandling i Nederland som kanskje kunne bremse sykdommen, som kanskje kunne redde henne, fortalte Stordalen til den dødsstille forsamlingen.

- Da vi sjekket inn på hotellet i Amsterdam, visste ikke resepsjonen hvem vi var. Det eneste de så var et sliten par, og det eneste vi hadde i bagasjen var dårlige nyheter.

- De siste månedene har hotellet vært mitt hjem. Der har jeg feiret bursdag, julaften og nyttårsaften, fortalte Stordalen sine ansatte.

Les også: Gunhild og Petter Stordalen takker for støtten

Les også: Hyller Gunhild Stordalens åpenhet

Cellegift og transplantasjon
Behandlingen i Nederland går ut på å ta ut stemceller, bruke cellegift og transplantere ny beinmarg etter at immunforsvaret er nullstilt. Det kan sammenlignes med å dra ut strømkabelen på en datamaskin, og restarte maskinen.

Gunhild har rundet noen viktige milepæler, og nå begynner den lange, krevende veien tilbake

Gunhild fikk beinmargoperasjonen i romjula, og derfra går det rundt 100 dager før immunforsvaret er bygget opp igjen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Petter Stordalen og Gunhild Stordalen under utdelingen av moteprisen Nåløyet 2014. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)


- Gunhild har rundet noen viktige milepæler, og nå begynner den lange, krevende veien tilbake, fortalte Petter Stordalen.

«Gunhild skal tilbake»
Salen fikk høre Stordalen fortelle at noe de savnet mest, var nærheten til hverdagen og kollegene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Gunhild har satt seg et mål og det er å stå på scenen og ønske velkommen til Eat-konferansen i Stockholm i juni 2015. Gunhild skal klare dette, hun skal bli frisk. Den tanken er hennes viktigste energikilde, sa Stordalen, og fikk trampeklapp av en beveget forsamling.

fornektelse er bare pessimistens ord på en viktig menneskelig egenskap – nemlig håp

- Noen kaller dette fornektelse. Men fornektelse er bare pessimistens ord på en viktig menneskelig egenskap – nemlig håp. Det er ikke selvbedrag, det er ikke fornektelse, det er den sterkeste drivkraften, sa Petter Stordalen i åpningstalen på Vinterkonferansen 2015.

Live til Gunhild
Underveis i talen ble det skrudd på kraftig lys mot salen, og ti kameraer ble vendt mot publikum. Slik fikk hele salen sendt en hilsen til Gunhild Stordalen, som fulgte talen live fra sykesengen.

- Kjære Gunhild, her ser du at hele vinterkonferansen hilser deg. Jeg elsker deg, Gunhild. Jeg savner deg. Og husk at neste år, da er vi her komplett – hele familien, sa Petter Stordalen til sin syke kone.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.