*Nettavisen* Økonomi.

- Gutta er kjempeskuffa

Foto: (Scanpix)

Se Stordalen garantere full lønn. Advokaten avviser lovnader.

01.10.09 14:13

I fjor vår aksjonerte Økokrim og Arbeidstilsynet mot entreprenørene knyttet til byggingen av Ansgar hotell i Møllergata 26, et hotell Stordalens Choice-kjede planla å overta. Årsaken var at bosniske arbeidere skulle ha arbeidet for så lite som 20 kroner timen.

Les mer her: Razzia mot Choice-hotell

Da troppet Petter Stordalen selv opp på byggeplassen og garanterte for at de bosniske byggearbeiderne skulle få tarifflønn.

Garanterte full lønn
Han meldte klart og tydelig at lønna til arbeiderne skulle bli dekket.

Les mer her: Show Stordalen - igjen

- Dersom arbeiderne ikke har fått tarifflønn, åpner ikke hotellet, advarte Stordalen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED
video_embed(10538,1);

Hotellkongen raste og sa at han garanterte for at hver eneste som hadde satt skoene sine der inne skulle få hver eneste krone de har krav på.

- Aldri lovet noe
Men Stordalens advokat melder nå at det ikke er lovet noe som helst.

- Vi har aldri lovet bosnierne noen ting vi, sier Stordalens advokat, Henrik Christensen, til P4.

Han sier også at Choice-eieren ser seg ferdig med saken.

Svindyrt
Jonas Bals Oslo i Bygningsarbeiderforening lagde et et anslag som viste at med et utgangspunkt i minstetariffen vil en full betaling til bosnierne koste 15 millioner kroner, ifølge IOslo.

Les mer her: Show Stordalen - igjen

- Venter på Økokrim
På sin egen blogg skriver Stordalen at han venter på Økokrim, men at de også at har betalt en del til bosnierne.

- 3. desember i fjor overførte vi i Choice NOK 100 000 til hver av de fem bosninske bygningsarbeiderne som var orgiansert i OBF, tilsammen NOK 500 000. Entreprenøren som ansatte arbeiderne og har det formelle ansvaret, har vi ikke hørt mye fra, skriver han.

- Nå venter vi spent på Økokrims rapport. Den vil komme med en endelig konklusjon om både arbeidsforhold og ansvarsforhold. Vi håper de har klart å få et godt bilde av en komplisert sak. Vi er stolte av det ansvaret vi har tatt hittil, men vil selvsagt se på saken igjen når rapporten til Økokrim foreligger, melder Choice-sjefen.

Økokrim skal i neste uke være ferdig med etterforskningen om sosial dumping.

- Kjempeskuffa
Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening, sier til P4 at de hadde en avtale med Stordalen om at arbeiderne skulle få resten av kompensasjonen når Økokrims etterforksning er klar.

- Gutta er kjempeskuffa, hvis Stordalen mener at saken med dette er over, og at de har betalt ut det de skal, så er jeg sterkt uenig i det. Jeg mener at det som har foregått her, har vært en helt annen størrelsesorden enn de 500.000 kronene som er utbetalt hittil, sier Bals, ifølge P4.

NA24 har foreløpig ikke fått kontakt med Petter Stordalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag