- Hadde vært smart å gi litt om bryllupet

GIFTER SEG: Hadia Tajik og Stefan Heggelund gifter seg lørdag, foreløpig på hemmelig sted.

GIFTER SEG: Hadia Tajik og Stefan Heggelund gifter seg lørdag, foreløpig på hemmelig sted. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

PR-ekspert om hemmeligholdet rundt Hadia Tajiks bryllup.

27.06.14 14:00

- Når alt er hemmelig, så vekker det et instinkt hos journalister, sier Elizabeth Hartmann, daglig leder i PR-byrået Siste Skrik, til Nettavisen.

Lørdag gifter Aps stjerneskudd Hadia Tajik (31) seg med Høyre-politiker Stefan Heggelund (29). Paret ønsker ingen offentlighet rundt bryllupet, og selv ikke gjestene får vite hvor vielsen skal være før på selve bryllupsdagen.

- Nå vil journalister jakte for å finne ut hvor bryllupet skal være, og ligge i buskene i enda større grad enn om det ikke hadde vært så hemmelig, mener Hartmann.

Les også: Lørdag gifter de seg på hemmelig sted

- Burde gitt litt
Hartmann har et klart råd til brudeparet.

- Hvis en skal gi et medieråd, så tror jeg at man må akseptere at man ikke klarer å ha hele styringen når man ellers lever i et samspill med mediene, sier hun.

Hun mener Tajik og Hegglund hadde gjort lurt i å gi mediene noe.

- Det hadde nok vært smart å gi litt, men nå er det mediene som har mer kontroll enn de, sier Hartmann, og påpeker:

- Når det er hemmelig blir det også en konkurranse mellom journalistene om å avsløre det som skjer. Nå blir det spekulasjoner, og det blir journalistene som forteller deres historie i stedet for at de forteller deres, sier hun.

BURDE GITT LITT: Daglig leder i PR-byrået Siste Skrik. Elizabeth Hartmann, mener brudeparet burde ha gitt mediene noe. - Nå er det mediene som forteller deres historie, sier hun. Foto: Privat (Privat)


- Mange vil dele

Politikerparet har også bedt gjestene om å ikke ta bilder under vielsen eller festen, og heller ikke legge ut bilder på sosiale medier.

Dette tviler Hartmann på at alle vil overholde.

- De kan ikke begynne å beslaglegge mobiltelefonene når folk går inn. De kan begrense det noe, men det er mange nok som ønsker å dele. Vi lever i en slik verden i dag, sånn er det, sier hun, og legger til:

- De prøver å kontrollere det, men det går ikke.

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund om bryllupet: - Det å gifte seg er en offentlig hendelse

- Prisen en må betale
Hun sier hun godt forstår medienes interesse for bryllupet.

Fakta

Fakta

- Dette er et veldig godt eksempel på prisen man må betale for å være i offentlighetens lys, det å være allemannseie, sier Hartmann, og fortsetter:

- Politikere er helt avhengig av mediene for å få fram det de sier og mener, og det er klart at da vil vel dere journalister få det tilbake også når det er noe dere er interessert i.

PR-sjefen mener det det dessuten er en ekstra spenning knyttet til at det er to politikere fra to forskjellige partier som gifter seg.

- Det er mange faktorer som gjør at dette er spennende, sier Hartmann.

Les Det store intervjuet med Hadia Tajik: Ingen snill pike

- Jeg forstår ønsket deres
Side2-redaktør Ingeborg Heldal, sier hun forstår brudeparets ønske.

- Jeg forstår veldig godt instinktet deres om å ønske at bryllupet skal være helt privat, fordi det for mange kanskje er den viktigste dagen i livet. Mange ønsker ikke å dele den dagen med fremmede, sier Heldal.

Heldal sier samtidig at hemmeligholdet bare pirrer nysgjerrigheten.

- Ved å gjøre det så hemmelig som de har gjort, så gjør de folk ekstremt nysgjerrige. Der har de kanskje gjort seg selv en bjørnetjeneste. Jeg er enig med Hartmann at ved å gi litt, så stagger du folk, sier hun.

FORSTÅR PARET: Side2-redaktør Ingeborg Heldal sier hun forstår brudeparets ønske om et privat bryllup, men mener de kanskje gjør seg selv en bjørnetjeneste ved  å holde det så hemmelig.


Hun mener en løsning kunne vært å la mediene kommer og ta noen bilder på kirketrappa, og ellers holde seremonien og festen privat.

- Journalisten i meg vil gå ut og lete. Noen kommer til å finne ut hvor dette er, for det er umulig å holde helt tett om dette i Norge hvor forholdene er så små, sier Heldal.

- En av de mest spennende
Hun sier det er åpenbart hvorfor interessen for Hadia Tajik er så stor.

- Hun er en av de mest spennende unge politikerne vi har, med en stigende karriere. Hun er dessuten en pen dame med sans for stil, sier hun.

Heldal mener Tajik er interessant for mange ulike publikasjoner.

- I kraft av den hun er, er hun interessant for mange. Hun er politiker, men samtidig er hun interessant for magasiner, sier Heldal.

Verken Tajik eller Heggelund har besvart Nettavisens henvendelser.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.