NA24.no

- Hagen nær korrupsjon

Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flere stortingsrepresentanter mener Carl I. Hagen er farlig nær korrupsjon når han får 100.000 kroner for å vise frem huset sitt.

Tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs, skriver i boken ”En helt vanlig dag på jobben”, at Hagen i 2003 fikk 100 000 kroner av ukebladet for å vise frem huset sitt. Samtidig som pengene ble utbetalt, kjempet Se og Hør innbitt en kamp om å få momsfritak og status som nyhetsavis. Og Hagen stod på ukebladets side i saken, skriver VG.

I forbindelse med kulturmeldingen våren 2002, foreslo Hagen at alle trykte medier skulle få momsfritak.

Saken ble kjent allerede sommeren 2006. Da ga Hagen en lengre kommentar om dette til Propaganda. Det kan du lese her.

Dengang sa korrupsjonsjeger Eva Joly at:«Når jeg leser at Fremskrittspartiets leder bare tar imot mellom 50.000 og 100.000 kroner for å la seg intervjue av Se og Hør, og dertil legger inn hyggelige innlegg for dette bladet, så synes det meg lite dyrt».

Reagerer
Nå reagerer sentrale politikere på Stortinget på at Hagen mottok pengene.

- Dette er så nært korrupsjon som det går an å komme. Det er umulig å vite hva slags motiv som har drevet Carl I. Hagen, om det er helt egennyttige motiv eller om det er å gi en tilbakebetaling til Se og Hør. Det vil hefte ved ham at han er kjøpt og betalt av Se og Hør, sier Olav Gunnar Ballo (SV) i Stortingets presidentskap til avisen.

Også nestleder i Venstre, Trine Skei Grande, krever at Hagen redegjør for saken. Hun ser saken som grov, og syns det nesten høres for utrolig ut til å være sant at man velger å motta betaling på den måten.

Ifølge sine egne beregninger, ville Se og Hør spart 140 millioner kroner i året på momsfritaket.

Ville bli nyhetsavis
Hagen ønsker ikke å kommentere den gamle saken overfor VG etter at Melnæs nå har skrevet om det.

- Hva den illojale journalisten som har skrevet boken sier, er meg knekkende likegyldig, sier Hagen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere