NA24.no

- Han bør ikke gjemme seg

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Tidligere statsråd, Krf-leder og gjesteredakør i Nettavisen, Knut Arild Hareide, er mildt sagt overrasket over angrepet fra Stoltenberg-venn Kjetil Try på Olav Thon.

- Kjetil Try gikk med sitt utspill langt over streken, sier gjestedaktør Hareide.

Eiendomskongen Olav Thon skapte debatt da han sist uke støttet Fremskrittspartiet gjennom en helsides annonse i Aftenposten. Flere svarte på annonsen med at de nå vil boikotte Thon Hotel, blant annet Småbrukarlaget og Fagforbundet.

- Egoist med rød lue
Reklamemannen Kjetil Try og kjent venn av statsminister Jens Stoltenberg, fulgte opp da han mandag 2. september twitret følgende: «Nå er det endelig tilbakevist, man blir ikke mindre egoistisk av å gå med rød lue».

Meldingen ble imidlertid møtt med sterk kritikk og nå har pipa fått en annen lyd. I en epost Nettavisen NA24 har fått tilgang til beklager Try overfor Thon. Her kan du lese hele beklagelsen.

Overrasket over blemme
Torsdag 5. september er KrF-leder og potensiell statsråd i ny blåblå-regjering, Knut Arild Hareide, gjesteredaktør i Nettavisen. Han er overrasket over at en så kompetent reklamemann som Try kan gå på en sånn blemme.

- Som Try selv sier i sin beklagelse, tok han mannen og ikke ballen. At han beklager seg er bra, men det er nokså overraskende at han nå gjemmer seg og ikke vil grunngi beklagelsen, sier Hareide.

- Jens garantert ikke fornøyd
Nettavisen NA24 forsøkte onsdag å få vite hva som fikk Try til å gå ut med beklagelsen. Reklamekongen svarte imidlertid ikke henvendelsen. Torsdag svarer Try i en tekstmelding at han ikke har anledning til å kommentere da han sitter i møter hele torsdag.

- Try er kjent som en av de beste innen sitt fagfelt, men her har han bommet i sitt egget fag og i tillegg vist at politisk kløkt antageligvis ikke er hans beste side. Utspillet skader valgkampen til Arbeiderpartiet. Jens Stoltnebrg er garantert ikke fornøyd med Trys utspill, sier Hareide.

Fullstendig feilaktig
Han har selv mætt Olav Thon ved flere anledninger.

- Olav Thon er alt annet enn egoist. Riktignok er han en kapitalsterk person som har skapt store verdier, men han utviser en nøysomhet i forhold til det å bruke penger på seg selv som er få andre forunt. I tillegg er Thon samfunssengasjert og han har utvist varme og omtanke både for hjemkommunen Hole og overfor norsk natur og friluftsliv. I tillegg til å gi store pengebeløp har han bygget en flott turisthytte som alle kan bruke.

- Å kalle Olav Thon en egoist er en så feilaktig påstand som det er mulig å komme med. Det norske folk kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen, sier Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere