*Nettavisen* Økonomi.

- Han er Norges største skattesnyter

Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst Foto: (Skatt-Øst)

Investor Roar Syversen skal ha skjult 180 millioner.

18.06.12 21:32

Investor Roar Syversen fra Øksfjord i Finnmark har unndratt hele 180 millioner. Det hevder Skattekrim og politiet i Asker og Bærum, ifølge Dagens Næringsliv.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Dette er den største skatteunndragelsessaken i Norge knyttet til en personlig skatteytter. I tillegg er denne saken et gjennombrudd i kartlegging av skatteunndragelser ved hjelp av utelandske betalingskort, sier skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst, til avisen.

Arrest i Snarøya-perle

Skattekrim skal i fjor sommer tatt arrest i Syversens luksusvilla på Snarøya. Den ble solgt for 24 millioner kroner.

Vi er ferdige med etterforskningen og Syversen har fått tilbud om et siste avhør. Siktelsen er knyttet til hans personlige inntekt mellom 2004 og 2010 og selskapet Wingfirm Ltd. i samme periode. Unndragelsene er beregnet til 53 millioner kroner i skatt, sier politiadvokat Knnut Skaavang i Asker og Bærum politidistrikt til Dagens Næringsliv.

I fjor sommer ble Syversen presset til å selge sin Snarøya-perle etter å ha hamstret hus og hytter for over 40 millioner kroner de siste årene. Skattekrim hadde tatt arrest i huset og prisantydning var 26 millioner, men den gikk for 24 millioner til slutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Støtte fra Innovasjon Norge

Syversen har de siste årene startet opp en rekke virksomheter i hjemkommunen Loppa med betydelig støtte fra det offentlige.

I følge Altaposten har Syversens selskaper Øksfjord Slipp AS og Wingfirm Norge AS fått over 10 millioner kroner i tilskudd fra statlige Innovasjon Norge.

Gjennom selskapet Wingfirm kontrollerer Syversen eierandeler i Loppa Springwater (65 prosent), Infotain (34 prosent), Øksfjord Sjøfiske og Wingfirm Pharma.

Med Loppa Spring Water skal Finnmark få sitt eget Farris-vann med kildevann fra Svartfjellkilden.

Infotain er et arendalsbasert teknologiselskap som utvikler og selger tjenester til bærbart multimediautstyr som mobiltelefoner og mp3-spillere. Selskapet hadde et underskudd på to millioner kroner i 2008, og 900.000 kroner i 2009.

I 2008 overtok Roar Syversen Loppa Hotell. Virksomheten skiftet navn til Øksfjord Sjøfiske AS. Nå skulle det satses på fisketurisme.

LES MER OM SYVERSENS VIRKSOMHET HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.