*Nettavisen* Økonomi.

- Han føler livet hans er ødelagt

Jens-Ove Hagen er advokat for den siktede politimannen Eirik Jensen. Han sier klienten er dypt fortvilet over beskyldningene. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

02.03.14 21:50

Søndag ble den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen (56) avhørt av Spesialenheten for politisaker, et avhør som varte i fire-fem timer.

Der forsøkte han etter beste evne å imøtegå beskyldningene som siktelsen bygger på, ifølge forsvareren.

– Han imøtegår disse beskyldningene på en måte som etter min oppfatning er ganske overbevisende, sier Jens-Ove Hagen til NTB.

Rett over klokken 19 ble han kjørt fra avhøret tilbake til cellen hvor han sitter i varetekt.

Forsvarer Jens-Ove Hagen mener Spesialenheten ikke presenterer håndfaste beviser.

- Det går veldig sakte. Vi er ikke tilfreds med konkretiseringen av beskyldningene. Det er altfor lite som legges fram for min klient av konkrete ting, sier Hagen til Dagbladet, som møtte forsvareren utenfor lokalene til Spesialenheten.

Bakgrunn: - Jensen hjalp med å smugle hasj i årevis

Klikk på bildet for å forstørre.

AVHØRT: Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen ble avhørt av Spesialenheten for politisaker søndag ettermiddag. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Forsvarer Hagen ønsker ikke å gå inn på detaljer med hva han ble konfrontert med. Samtidig sier han at hans klient i liten grad fikk imøtegå anklagene.

- I avhøret ønsket han å imøtegå alt som er presentert mot ham. Men han fikk i liten grad anledning til å gjøre dette, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til VG.

Les også: - Nå skal han angripe tilbake

På spørsmål om hvordan Jensen har reagert på anklagene, svarer forsvareren slik:

Han reagerer med fortvilelse. Han tar dette veldig tungt, og han føler at livet hans er ødelagt. Her har han bekjempet kriminalitet i 30 år, og fått bare gode skussmål. Bare tre måneder før han skal pensjonere seg, blir han siktet og vareteksfengslet bare fordi at noen har kommet med beskyldninger som ikke er riktige, sier Hagen til VG.

Ifølge ham er situasjonen fortsatt for uavklart til å ta en beslutning om eventuell anke av fengslingskjennelsen. Det er heller ikke klart når neste avhør av siktede vil bli holdt.

Siste artikler om Jensen-saken:

Herfra styrte Jensen-venn sitt narko-imperium

Jensen er blitt overvåket siden før jul

- Dette er nesten for utrolig til å være sant

- Jensen vet ikke om beskyldningene fra denne mannen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag