NA24.no

(SCANPIX)

- Han må ha det veldig vondt som bærer på et slikt hat

Sist oppdatert:
Den personlige feiden mellom tidligere Orkla-sjef Finn Jebsen og styreleder Stein Erik Hagen fortsetter med full styrke.

Det er uro i Orkla. I løpet av én uke er to av toppene i Orkla fjernet. Først ble Bjørn M. Wiggen sparket som konsernsjef, to dager senere gikk også merkevaresjef Torkild Nordberg av. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Samtidig fortsetter den uforsonlige striden mellom tidligere Orkla-sjef Finn Jebsen og styreleder Stein Erik Hagen.

I et intervju med Finansavisen i helgen anklaget Jebsen – som fremdeles er aksjonær i Orkla syv år etter at Hagen fikk ham sparket som toppsjef, Hagen for å rasere selskapet.

Jebsen sier blant annet at Hagen har en «indre uro» og at psyken hans er «vinglete og uforutsigbar », og at dette skaper usikkerhet i Orkla både internt og eksternt.

Hagen vil ikke kommentere kritikken overfor DN, men sier følgende i en tekstmelding til avisens journalist:

«Jeg håper du forstår at jeg ikke kan eller vil kommentere den medisinske diagnose, osv. osv., Finn Jebsen gir meg. Han devaluerer jo en hel organisasjon. Jeg synes oppriktig synd på ham. Han må ha det veldig vondt som bærer på et slikt hat».

For litt over ett år siden gikk Jebsen knallhardt ut mot Hagen og måten han styrer Orkla på i en kronikk i Aftenposten . Kritikken gikk på den svake utviklingen til Orkla under Hagens regime, og hovedanklagen var den tunge satsingen på solenergi i Renewable Energy Corporation (Rec) og Elkem Solar.

I en artikkel i Dagens Næringsliv svarte Hagen med at han blir oppringt på telefonen av en anonym person med en forvridd stemme, som krever at Hagen må ut av Orkla.

Hagen mente det var Jebsen og hans folk som sto bak, i det han mente var en organisert svertekampanje for å få ham ut av Orkla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere