- Han som bor her passer bedre på Nesøya

Foto: (google)

Ondt blod mellom milliardær Kim Erla og naboene på Frogner.

16.08.10 09:01

For tre år siden solgte eiendomsinvestoren Kim Erla eneboligen sin på Nesøya for 27 millioner kroner.

Han flyttet til det mer mondene nabolaget i Odins gate på Frogner i Oslo. Det er ikke naboene ikke så begeistret for. En av dem ser helst at han flytter tilbake dit han kom fra, skriver finansbladet Kapital.

SELGE HUSET? Finn megler

- Han glir ikke helt inn i et litt mer modent Frogner-miljø. Han passer bedre på Nesøya, sier en ikke navngitt nabo til bladet.

Erla har drevet med omfattende rehabiliteringsarbeider på boligen siden han flyttet inn (se toppbilde i saken). Dette har gått flere av naboene på nervene.

Så betent har striden blitt, at russebussen som Erlas sønn var med på i vår hadde påskriften «Winther sucks» - med en hånd som viste fingeren - malt på hele bakparten. Dette var myntet på advokat Morten Winther, som altså er en av naboene.

(Klikk på bildet til venstre for å forstørre)

«Eiendomsinvestoren skal nemlig ha fått sønnen sin og cirka 20 russevenner til å herje, urinere og helle øl og annet seigt kliss rundt på advokat Morten Winthers eiendom midt på natten mens de gjentatte ganger skrek: Winther suger», skriver Kapital.

Politianmeldt
Ifølge bladet har familien Winther kontaktet politiet om russebuss-tildragelsen, samt en episode i fjor sommer da et tau med en galgeløkke skal ha blitt firt over gjerdet til Winthers eiendom mens barna til familien hoppet på trampoline.

- Vi kontaktet politiet etter russe-episoden for unngå at det skulle gjenta seg. Barna våre våknet første gang da russen var der, og de ble livredde, sier Winther til Kapital.

Bakgrunnen for konflikten skal være at flere av naboene har påpekt forhold ved Erlas totalrehabilitering av murvillaen som de mente var ulovlige. Erla måtte tilbakeføre noen piper han hadde flyttet.

Omstridt graving
Men det dreier seg også om utgraving og bygging av et stort underjordisk rom. Naboene klaget ifølge Kapital på at Erla holdt tilbake informasjon om geotekniske undersøkelser som konkluderte med risikable grunnforhold. Etter dette har Byantikvaren snudd i saken. De mener nå at bygging av et slikt underjordisk arkivrom vil utgjøre en risiko både for Erlas villa og nabobebyggelsen.

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

En annen nabo, Mette Neslein, som er medeier i eiendomsselskapt Pecunia, har fått nok:

- Han har holdt på i tre år, og nå orker vi ikke mer (...) Erla har utvist en sjelden arroganse som jeg aldri har sett maken til, sier hun til Kapital.

Det lyktes ikke Kapital å få kommentarer far Erla. Erla har heller ikke svart på henvendelser fra Nettavisen.

På Kapitals liste over Norges rikeste står Kim Erla oppført med en formue på 2,1 milliarder kroner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.