- Håper Robert blir rik

Hans Gude Gudesen har ikke lenger verv i selskapet han bygde opp. Les hva han sier om Robert Keith - mannen som skviset ham ut.

03.10.06 07:19

Mandag ble Hans Gude Gudesen kastet ut av styret i Thin Film Electronics, som tidligere var en del av Opticom. Årsaken er en krangel mellom det tidligere styret i selskapet, som mandag måtte gå, og hovedinvestorene Robert Keith og Thomas Fussell.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed står Gudesen uten et eneste verv, men med mange aksjer, i selskapet han bygde opp. Thin Film Electronics, bedre kjent som Opticom, slo for alvor gjennom da selskapet inngikk en avtale med Intel høsten 1999.

Planen var å lage minnebrikker i polymer, plast, i stedet for silisium. Men avtalen sprakk, og Intel gikk fra samarbeidet etter å ha investert millionbeløp. Siden har selskapet slitt, både kommersielt og økonomisk.

Gudesen har hele tiden vært svært optimistisk på selskapets vegne, og har i flere fora snakket svært varmt om den revolusjonerende teknologien selskapet har under utvikling. Men det tette forholdet til hovedaksjonærene, Robert Keith og Thomas Fussell, sprakk fullstendig etter at Gudesen vendte dem ryggen under kampen om Opticom i fjor vinter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den kampen endte med at Keith og Fussell fisjonerte ut Thin Film som et eget selskap fra Opticom, og stemte Gudesen inn i styret.

Forbannet
Etter en spennende generalforsamling mandag kveld, forteller Gudesen til NA24 at han er forbannet.

- Jeg er forbannet over at styret måtte melde oppbud. Det var dumt at styret ikke fikk fullføre løpet sitt. Styret var oppe i fart, det var et profesjonelt og godt styre. Vel, da snakker jeg om de to andre, ikke meg selv, spøker Gudesen som ikke får fullrost tidligere styreformann Jon Wiggen og Ole Jørgen Fredriksen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men Gudesen vil ikke slenge kritikk mot Fussell og Keith, som var de to arkitektene bak at styret ble erstattet.

- Det viktigste er at aksjonærene får verdiene i selskapet, og det gjelder også Robert (Keith, red anm). Det er viktig at de verdiene realiseres. Det bør være hovedmålet for alle. Om jeg ville lagt meg på Robert sin linje, ville du skrevet enda mer. Robert har nå sin form for humor, men det viktigste er å få frem verdier. Og det er både jeg og Robert enig om, sier Gudesen til NA24.

Han sender også følgende hilsen til den britiske investoren.

- Jeg blir kjempelykkelig hvis Robert blir rik på dette.

Oppgitt
Gudesen er oppgitt over situasjonen han og selskapet er kommet i, og mener han og de to britiske investorene i bunn og grunn er enige.

- Jeg er oppgitt over situasjonen. Robert Keith er lei seg han også. Men jeg er ikke forbitret over ham. Vi har jo så innmari mye bra! sier Gudesen.

Gudesen mener at finansiering ikke har noe med problemene til selskapet den siste tiden å gjøre, og at dette ikke er årsaken til at hovedaksjonærene har tatt affære.

- Engelsksmennene vil ut, og derfor ville de at jeg måtte snakke om selskapet. Det er helt legitimt, men uenigheten var om hva som var riktig tidspunkt, sier Gudesen, som mener det er feil at oppsigelsene av flere forskere i Sverige var foranledningen til at styret hans ble kastet.

- De vil selge seg ut av selskapet. Det sier de jo selv. Men for å gjøre det må det være noen som prater opp verdiene. Vi var ikke uenige om å få frem verdiene, men at verdiene måtte være kvalifisert før vi går ut på ny, sier Gudesen til NA24.

Vil jobbe videre
Det er ikke helt sikkert at Gude Gudesen får fortsette å virke i Thin Film. Han er ikke ansatt der, og fra i morgen av har han ingen verv i selskapet. Men det vil ikke hindre han i å fortsette å jobbe for Thin Film.

- Hvis jeg blir hevet ut, så jobber jeg bare videre. Men helst innenfor rammen av Thin Film, men ikke om det ikke er plass til det. Samme hva jeg gjør innfor rammene til Thin Film så skal det tilbake til selskapet, sier Gudesen til NA24 som slår fast at han ikke er oppsigelig.

- Jeg jobber for aksjonærene selv om jeg er ansatt eller ikke, sier gründeren.

12 år med Keith
Første gang Gude Gudesen traff den britiske finansmannen Robert Keith var i 1993. Da drev Gudesen IT-selskapet Symre, deretter IDT, som hadde kontorer på Ski.

- Det var i det som var forløperen til Fast, komprimering av informasjon, sier Gudesen som forteller at Keith først puttet noen penger inn i selskapet.

- Robert gikk først inn med litt penger, men kom tungt tilbake i 1995, sier Gudesen som forteller at de i 1994 begynte med lagringsteknologi etter å ha jobbet med søketeknologi i mange år.

Men den etter hvert så kjente forskeren, som opprinnelig er arkeolog, husker første gang han så Keith.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var på forsiden av Kapital. De beskrev ham som enten spekkhoggeren eller en som spiser spekkhoggere. Han var åpenbart kjent som det da, sier Gudesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.