NA24.no

- Håper vi vinner frem

Sist oppdatert:
Hattfjelldal-ordføreren finner Terra-brevet «interessant».

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Asgeir Almås, ordfører i Hattfjelldal, er slett ikke overrasket over at Terra i et brev til Kredittilsynet torsdag avfeier at det finnes grunnlag for å beslutte vinningsavtsåelse på 120 millioner fra selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er jeg ikke forbauset over, sukker Asgeir Almås, ordfører i Hattfjelldal, etter å ha fått referert fra brevet NA24 har fått tilgang til.

I brevet beskriver eierne Terra-Gruppen og Terra Markets seg selv som den største taperen i hele skandalen, etter at meglerhuset Terra Securities gikk konkurs grunnet skandalerådene de ga kommunene. De gjentar at de har tapt opp mot milliarden på smellen i reelle verdier.

Les om brevet: - Vi er den største taperen

- Norgeshistoriens første
- Dette er veldig interessant. Man kan ikke si at man har tapt en milliard uten at det synes i et regnskap. Det må jo være norgeshistoriens første gang i så fall. De har tapt 50 millioner kroner i aksjekapital på papiret, raser Almås.

Han fnyser av at Terra klamrer seg til verdivurderingen ABG Sundal Collier gjorde for Terra i fjor høst, som viste at selskapet var verdt 1,4 milliarder.

- Det er interessant at det er lov å være verdt en milliard når de har gjort så mange ulovligheter at de ikke angang får lov til å eksistere, slår Almås fast.

Kommunene på sin side har til nå tapt 610 milioner kroner.

- Ikke lureri
Terra mener den vinningen de har fått fra Terra Securities, smuldrer opp i spinningen grunnet kommunenes krav på 700 millioner kroner til Securities-boet.

Dessuten klamrer Terra seg til at meglerne Harald Norberg og Anders Opstad slett ikke skal ha lurt kommunene til å investere i fiaskopakker med viten og vilje. De innrømmer dog at rådgiverne har bommet litt på jussen i forhold til kommuneloven, men hevder det er kommunenes ansvar å forsikre seg om at det de gjør er lovlig.

Jusuenighet
Terra hevder ingen av brevene til kommunen, bortsett fra ett, er av juridisk art.

- Det her blir interessant. Vi har betalt de store summer for å få gjort juridiske vurderinger av dette, hevder Almås på sin side.

Han avslutter med å be om at Kredittilsynet tro mer på kommunenes versjon enn Terras.

- Det håper jeg de gjør, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere