NA24.no

- Håpet på mer til forskning

Sist oppdatert:
Regjeringer melder om 900 millioner kroner mer til forskning og utvikling. - Jeg håpet på mer, sier forskningssjef.

- Det er mindre enn opptrappingsplanen. Det er ikke så offensiv satsing som i forskningsmeldingen, men i forhold til budsjettet samlet gir det signaler om at målsetningen om opptrapping av forskning står ved lag, sier administrerende direktør i Norges Forskningsråd Arvid Hallén, til NA24.

FULL OVERSIKT:Alt om budsjettet

Henger etter EU
De totale bevilgningene til forskning og utvikling over statsbudsjettet økte med 1,4 milliarder kroner fra 2005 til 2006. Bevilgningene over statsbudsjettet i 2007 er anslått til om lag 16,3 milliarder kroner, noe som innebærer en vekst på nær 900 millioner kroner fra 2006.

Men målet er at bevilgningene skal øke med nærmere 1,5 milliarder i året, slik at Norge skal komme på EU-nivå.

- Jeg hadde så klart håpet på et enda bedre budsjett, sier Hallén.

Mangler en halv milliard
I vårens forskningsmelding «Vilje til forskning» var det enighet om at Norge skal ha samme ambisjoner for forskningen som i EU, det vil si at tre prosent av BNP skal brukes til forskning og innovasjon innen 2010. For å nå dette målet må bevilgningene til forskning i regi av det offentlige økes med 1,54 milliarder per år.

- Regjeringen ligger allerede rundt 550 millioner bak en slik framdriftsplan, sier Paul Chaffey, leder i Abelia, organisasjonen for kunnskaps- og teknologibedriftene i NHO, i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere