NA24.no

- Har få uker på oss

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Golden Ocean trenger friske penger i løpet av få uker for å unngå konkurs.

Torsdag ble det klart at Hemen Holding, under John Fredriksen, fikk det som de ville i forhold til obligasjonseierne, og avverget dermed en akutt krise.

NA24 - din næringslivsavis

Dette skjedde ved at Fredriksen-leiren kjøpte 2/3 av et obligasjonslån til 30 prosent av pålydende, og vil lempe på lånebetingelsene til tørrbulkrederiet Golden Ocean. Selv om dette gir en lettelse på kort sikt, er det fortsatt behov for å bedre selskapets finansielle stilling.

Fredag morgen melder Golden Ocean at selskapet kun har få uker på seg for å få på plass en endelig løsning med tanke på ny egenkapital.

- Selskapet har startet samtaler med motparter og finansinstitusjoner for å sikre seg finansiering fremover. I lys av den stramme kontantsituasjonen, er selskapet avhengig av å komme frem til en løsning i disse diskusjonene i løpet av de neste ukene, skriver Golden Ocean i meldingen.

Selskapet skriver også at det tror på at en løsning vil komme på plass, og at dette betyr at frisk egenkapital blir sprøytet inn i selskapet.

- Hemen Holdings kjøp av de konvertible obligasjonene har økt styrets tro på muligheten for å nå en positiv løsning for alle aksjonærene, skriver selskapet videre.

Selskapet skal nå innkalle til et møte for obligasjonseierne der selskapet vil foreslå å fjerne en lånebetingelse fra obligasjonslånet som i ytterste konsekvens ville ha medført konkurs.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere