NA24.no

- Har skjult 645 millioner i skatteparadiser

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå hyrer Berge Gerdt Larsen privatetterforsker.

Det stormer igjen rundt skipsreder Berge Gerdt Larsen. I dag starter skattesaken mot ham i Bergen tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Han er tiltalt for å ha skjult hundrevis av millioner i skatteparadiser. Selv mener han myndighetene konspirerer mot ham.

Larsen har hyret inn privatetterforsker Ola Thune og advokat Svein Aage Valen.

Berge Gerdt Larsen er tiltalt for grov økonomisk utroskap og brudd på ligningsloven. Påtalemyndigheten mener Larsen har en formue på 645 millioner i utlandet, og at han gjennom en årrekke har brukt stråmenn i skatteparadiser for å skjule formuen.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Larsen mener etterforskningen mot ham ikke har vært objektiv. Blant annet mener han at en av de ansatte i påtalemyndigheten forfølger ham fordi den ansattes far skal ha lidd tap i et lokalt selskap.

Larsen mener også at påtalemyndigheten bevisst forsøkte å skade ham gjennom en lekkasje til Bergens Tidende i januar 2006. Staten har innrømmet og beklaget denne lekkasjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere