NA24.no

- Hårreisende av Notar

Sist oppdatert:
Eiendomsmegler Nils Nordvik mener egenhandelen i Notar er helt forkastelig. Kredittilsynet kan nå sette kroken på døra for Notar i Bergen.

Den profilerte eiendomsmegleren Nils Nordvik er ikke nådig i sin kritikk av Notar i Bergen. Kredittilsynet kan sette kroken på døra for Notar Eiendom Bergen AS og Notar Nybygg Bergen AS etter at meglerforetakene blant annet har drevet med egenhandel i nye boligprosjekter i Bergen.

Kjøpte selv
Egenhandelen ble gjort i nye boligprosjekter solgt gjennom Notar. Ifølge Kredittilsynet skal til sammen 12 personer med tilknytning til Notar i Bergen ha kjøpt leiligheter og solgt dem videre eller hevet kjøpet for ferdigstillelse.

- Dette er helt hårreisende. Når du får et oppdrag så skal du å selge til best mulig pris eller fast pris. De skal det ikke selges til deg selv, familie og venner i spekulasjons øyemed. Det at du selger til et familiemeldem og så «vipper» det rundt for å tjene penger synes jeg er helt forkastelig, sier eiendomsmegleren Nils Nordvik i Nordvik & Partners.

- Men gjør det noe at man selger til kjente når det er fastpris?

- Ja! Som megler så er du også rådgiver for den faste prisen. Når selger kommer til deg og sier at han har hundre leiligheter han vil selge, da kan du jo ikke komme frem til en fastpris som du eller familien din skal tjene penger på, sier Nordvik.

Beina på jorda
Han tror ikke eksempelet fra Notar i Bergen er representativt for eiendomsmeglere i resten av landet.

- I dette tilfellet tror jeg de er blitt fristet litt for mye. Jeg og Poppe (red. anm kjendismegler Petter Andreas Poppe) har jo dette prosjektet på Kvitfjell med utrolig gunstige leiligheter, men det er jo ingen av oss som kjøper disse leilighetene selv. Det er derfor du er megler, sier Nordvik.

Han mener Notar bør kvalitetssikre bedriften bedre og sørge for god internkontroll.

- Det er ikke så veldig komplisert dette. Det gjelder å ha beina på jorda, følge regelverket og ikke la grådighetene ta overhånd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere