NA24.no

- Hegnar ville vært en god eier

Sist oppdatert:
I Edda Media synes de det er en spennende tanke å få Trygve Hegnar som eier.

Men både ledelse og tillitsvalgte opplever dagens eiersituasjon som bra.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Onsdag gjorde Trygve Hegnar det klart at han har lekt med tanken om han kanskje skulle forsøke å kjøpe Edda Media fra engelske Mecom Group.

Les også: Hegnar vurderer Edda Media

Kunne vært bra
- Selv er jeg i hvert fall glad for at vi ikke lenger har Orkla som eier, men Mecom som er veldig bra fordi de har greie på medier. Den egenskapen har også Hegnar, som helt sikkert også ville vært en god eier for oss, sier Edda-sjef Jan Moberg.

Moberg mener at en av årsakene til at han i dag leder ett av landets største mediekonsern er fordi han selv har jobbet for Hegnar som journalist og fagredaktør.

- Jeg har lært mye. Hegnar er Norges eneste ekte publisist, og jobber tett på mediene sine. Han har skapt sin virksomhet selv og er utrolig opptatt av produktet og innholdet. Han er langsiktig, og setter ikke børsen foran katedralen, sier Moberg og understreker samtidig at det ikke er noe som tyder på at Edda er i spill.

Da nyheten om Hegnars tanker ble kjent var NJ -tillitsvalgte i Edda Media samlet i Oslo hvor blant annet eierskap var på dagsorden.

- Lystig
- Det var lystig. Det ble en gimmick ut av det der og da. Jan leste opp fra en artikkel i NA24 da han skulle snakke om eierskap, forteller konserntillitsvalgt Jan Erik Schau.

Også han er forholdsvis fornøyd med Mecom som eier.

- Bortsett fra kuttet på fem prosent etter et halvt år under Mecom, så har halvannet år med ham vært stort sett greit. Det skjer jo en del i selskapet som vi hadde med oss fra Orkla og som vi ikke kan tilskrive dagens eierskap. Det er klart at det å plutselig være på børsen i London og brikker i ett spill er vi ikke vant med, sier Schau.

Han forteller at det hersker usikkerhet rundt Edda om selskapet skal selges eller ei, men til NA24 Propaganda sier David Montgomery at Mecom ikke har noen planer om å sette Edda Media i spill og ønsker å være langsiktige med Edda.

Les også: Stenger døren for Hegnar

Håndsopprekning
Schau vil ikke kommentere hvordan han ser på Hegnar som mulig eier av Edda Media, men vil heller gå i dybden om det dersom det skulle bli en realitet.

Under tillitsmannsmøtet i Edda onsdag fikk de tillitsvalgte spørsmål fra Moberg om de ville være eid av A-pressen eller Hegnar dersom Mecom solgte.

- He-he, ja, det var en håndsopprekning og jeg svarte kjapt på spøk at da blir det Hegnar gitt, avslutter Schau.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere