NA24.no

- Helt enig med Spetalen

ADVARER: Ap-leder Jonas Gahr Støre gir sin støtte til Øystein Stray Spetalens advarsel til regjeringen når det gjelder Flytoget.
ADVARER: Ap-leder Jonas Gahr Støre gir sin støtte til Øystein Stray Spetalens advarsel til regjeringen når det gjelder Flytoget. Foto: Tommy H. S. Brakstad ((Nettavisen))
Sist oppdatert:
- Uklokt å selge Flytoget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- Det er strategisk, finansielt og miljøpolitisk uklokt å selge Flytoget, slik regjeringen ønsker. Her er jeg enig i argumentasjonen til investor Øystein Stray Spetalen som ellers har støttet H/FrP-regjeringen i andre saker.

Det skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre på sin Facebook-side mandag.

Han viser til Nettavisens intervju med investoren der han advarer mot et salg av Flytoget.

Da regjeringen i sommer presenterte sine planer for et salg av ulike statskontrollerte selskaper, blant dem Flytoget, var også Støre på banen.

Øystein Stray Spetalen.

Undrende til motiver

Han uttalte da at regjeringen synes å være mer drevet av ideologiske hensyn enn av forretningsmessige og strategiske motiver når de vurderer statlig eierskap.

Støre og Spetalen finner altså sammen i sin kritikk av regjeringen på dette punktet.

- Gir god avkastning på kapitalen

- Flytoget gir god avkasting på kapitalen. I tillegg har man gjennom driften av Flytoget opparbeidet seg unik kompetanse til å drive offentlig transport effektivt og lønnsomt, uttalte Spetalen.

Han spår at en ny eier umiddelbart vil benytte muligheten til å  øke billettprisen på Flytoget, som i dag er 340 kroner tur-retur Gardermoen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

:


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere