- Helt enig med Spetalen

ADVARER: Ap-leder Jonas Gahr Støre gir sin støtte til Øystein Stray Spetalens advarsel til regjeringen når det gjelder Flytoget.

ADVARER: Ap-leder Jonas Gahr Støre gir sin støtte til Øystein Stray Spetalens advarsel til regjeringen når det gjelder Flytoget. Foto: Tommy H. S. Brakstad ((Nettavisen))

- Uklokt å selge Flytoget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

05.01.15 22:42

- Det er strategisk, finansielt og miljøpolitisk uklokt å selge Flytoget, slik regjeringen ønsker. Her er jeg enig i argumentasjonen til investor Øystein Stray Spetalen som ellers har støttet H/FrP-regjeringen i andre saker.

Det skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre på sin Facebook-side mandag.

Han viser til Nettavisens intervju med investoren der han advarer mot et salg av Flytoget.

Da regjeringen i sommer presenterte sine planer for et salg av ulike statskontrollerte selskaper, blant dem Flytoget, var også Støre på banen.

Øystein Stray Spetalen. Foto: Lars Brock Nilsen

Undrende til motiver

Han uttalte da at regjeringen synes å være mer drevet av ideologiske hensyn enn av forretningsmessige og strategiske motiver når de vurderer statlig eierskap.

Støre og Spetalen finner altså sammen i sin kritikk av regjeringen på dette punktet.

- Gir god avkastning på kapitalen

- Flytoget gir god avkasting på kapitalen. I tillegg har man gjennom driften av Flytoget opparbeidet seg unik kompetanse til å drive offentlig transport effektivt og lønnsomt, uttalte Spetalen.

Han spår at en ny eier umiddelbart vil benytte muligheten til å øke billettprisen på Flytoget, som i dag er 340 kroner tur-retur Gardermoen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.