*Nettavisen* Økonomi.

- Her er Norges beste arbeidsplass

Ansatte i FINN og organisasjonsdirektør Nina Moi Edvardsen (front høyre). Foto: Caroline Roka (Finn)

Her er listen over de 25 beste.

20.03.12 11:53

Norges beste arbeidsplasser 2012 heter Finn.no, Miles og Iterate, viser ny omfattende måling av nær 150 bedrifter i Norge.

– Det er liten tvil om at norske ledere er i ferd med å skjønne sammenhengen mellom arbeidsmiljø og bunnlinjen. Det er ingen som legger store ressurser i å skape et godt arbeidsmiljø bare for å være greie. Dette brukes veldig strategisk av de beste for å nå organisasjonens mål, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work Norge i en melding.

Andre år på rad
For andre år på rad ble Finn mandag kveld kåret til Norges beste arbeidsplass av Great Place to Work, i kategorien store virksomheter.

FINN mottok prisen på selveste bursdagen sin. Det som startet som en liten gründerbedrift med en håndfull ansatte i 2000, er nå 12 år.

– Dette er utrolig gøy. Vi er så stolte og glade. Vi visste at resultatene fra undersøkelsen var blitt enda bedre siden i fjor, men vi turte ikke å håpe på førsteplassen, sier Nina Moi Edvardsen, organisasjonsdirektør i Finn i en melding.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Bygger egen kultur
Hun mener bedriftskulturen er en viktig årsak til at de vant.

– Helt fra starten har vi hatt fokus på å bygge en sterk, egen kultur. Selv om vi har vokst mye, og nå er 321 ansatte, har vi klart å bevare denne, sier Edvardsen, som selv har vært med fra begynnelsen.

– Jeg tror de ansatte føler de er en del av et fellesskap. Vi legger mye vekt på at de skal bli sett og hørt, og har en uformell tone. Men dette er også et prestasjonsorientert miljø, der vi hele tiden tenker fremover, sier hun i meldingen.

Finn går fram
Resultatene fra undersøkelsen viser at Finn har gått fram på alle hovedparametere siden i fjor.

– Jeg er kjempestolt, og vil takke alle kollegaene mine for den gode jobben de gjør, sier administrerende direktør i Finn, Christian Printzell Halvorsen i meldingen.

Han forteller at selskapet blant annet har jobbet for å skape et mest mulig inkluderende miljø.

– Det er viktig for oss å holde de ansatte godt informert om hva som skjer på huset. Vi ønsker å involvere dem i størst mulig grad, og oppmuntrer til å stille spørsmål. Blant annet har vi månedlige allmøter, sier han i meldingen.

– Jeg opplever at vi har en felles forståelse for hva som er våre satsingsområder. Innovasjon er ett av disse. Folk som jobber her skal få muligheten til å utvikle både seg selv og Finn, sier han.

Første gang
– Dette representerer en fantastisk stor milepæl for oss. Det er første gang vi er med i en slik konkurranse. Det er derfor med stor grad av ydmykhet vi feirer dette, sier Jørn Lyseggen, gründer og CEO i Meltwater i en melding.

Meltwater er eneste selskap innen sosiale medier som er med, og kåringen representerer en milepæl for Meltwater. Selskapet kom på femte plass i gruppen mellomstore bedrifter.

- I Meltwater har vi brukt mye tid på å bygge kultur og infrastruktur, vår arbeidsplass strekker seg tross alt over samtlige verdensdeler. Dette er veldig uvant og veldig stort for oss. Takket være hver enkelt medarbeider er vi i dag verdensledende på vårt område, sier Lyseggen i meldingen.

Bruker undersøkelsen aktivt
Årets liste over de 25 beste selskapene har et bredt spenn over ulike bransjer. Jannik Krohn Falck, forteller at uavhengig av hva du arbeider med er troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap avgjørende for hvor fornøyd du er med jobben din.

– Ingen klarer å skape en av Norges beste arbeidsplasser over natten. De som jobber aktivt med å skape en god kultur og et godt miljø, har dette som en del av virksomhetens langsiktige strategi. Vi får ofte tilbakemeldinger fra de vi samarbeider med at de synes det er stas å konkurrere, men at det er innsikten, analysene og mulighetene til å sammenligne seg med og lære av de beste som er avgjørende for arbeidet videre, sier Krohn Falck.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Vinnerne 2012:

Store virksomheter (over 250 ansatte)

 1. Finn.no
 2. Microsoft
 3. Reitangruppen
 4. Accenture
 5. Berg-Hansen Reisebureau
 6. Steria
 7. Flytoget
 8. Bouvet
 9. Cisco
 10. Statnett

Mellomstore virksomheter (20-250 medarbeidere)

 1. Miles
 2. Webstep
 3. Kantega
 4. Skagen Fondene
 5. Meltwater Group
 6. Affecto
 7. Abbott
 8. Umoe Consulting
 9. Eiendomsmegler 1 Midt-Norge
 10. Columbus

Små virksomheter (20-50 medarbeidere)

 1. Iterate
 2. Compendia
 3. Conceptos Consulting
 4. Eiendomsmegler 1 Ringerike Hadeland
 5. Increo

Vinneren i klassen «Små virksomheter», med 20-50 medarbeidere, er it-selskapet Iterate. Krohn Falck forteller at medarbeiderne har tillit til sine ledere og er stolte av arbeidsplassen sin.

- Som de andre i toppen klarer dette selskapet å lage en kultur som medarbeiderne opplever som deres egen, noe som styrker tilhørighet til virksomheten, lyder han i meldingen.

Årets klatrer
Eiendomsmegler 1 Midt-Norge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.