*Nettavisen* Økonomi.

- Her river han sin nye hytte

Foto: Foto (Privat)

Sel kommune var nådeløs mot oslomannen som mente det var i orden med byggetillatelsen.

08.11.10 21:28

Plan- og beredskapssjef Ola Næperud i Sel kommune var klokkeklar i sin vurdering av hytta til oslomannen Thor Christiansen.

Kommunen hadde ikke noe valg annet enn å pålegge riving, mente han.

SELGE HYTTA? Finn megler

- Denne saken er opplagt fra vår side. Hadde man ikke reagert med rivingsvedtak i slike saker, hadde det ikke vært noen vits i å søke om noe som helst. Det hadde bare vært å gå i gang med bygging på egenhånd, sa Næperud til Nettavisen i august.

Da var det allerede bestemt at Christiansen ville få meget kort frist på seg til å rive hytta. Nå er den tunge jobben gjort.

- Det er klart det er bittert. Dette har kostet meg fryktelig mye - rundt en halv million kroner, sier Christiansen til Nettavisen.

Christiansen er bitter på dem som han mener varslet myndighetene. Han har engasjert advokat for å få ut navnene på disse.

- Dette er en offentlig sak, og da mener jeg vi må få vite hvem som står bak, sier Christiansen.

Gården som Christiansen hadde bygget på tilhører grunneier Asbjørn Grothe. Men familien har tilknytning til gården, og Christiansen har feriert der hele livet.

Sammen har familien en eldre hyttepå eiendommen, så Christiansen står ikkee helt på bar bakke etter rivingen.

- Jeg har et sted fra 1928, sammen med søsknene, men jeg ville jo gjerne ha noe selv. Det begynner å bli mange av oss som skal disponere dette ene stedet, sier Christiansen.

LES OGSÅ:Risikerer å få hytta revet

Hytta som nå er revet er satt opp på Høgsetra i Heidal i Sel kommune på eiendommen til en lokal grunneier. Dette er ifølge Fylkesmannen et av de best bevarte seterområdene i Sel, og reguleringsplanen tillater ikke nye hytter i dette området.

Det er vanskelig å få byggetillatelse i det aktuelle området. Mange har søkt om å få bygge hytter opp gjennom årene, men har fått avslag.

Ble varslet
I 2007 søkte Grothe om dispensasjon fra kommunedelplanen for fradeling av tomt til hyttebygging for Christiansen. Dette ble avslått av kommunen. I det aktuelle LNF-området (Landbruk, Natur, Friluftsliv) er det bare lov å sette opp drifsbygninger knyttet til gårdsrift.

Avslaget ble ikke påklaget. Høsten 2008 ble kommunen gjort oppmerksom på at det var bygget ei hytte på tomta. Våren 2009 påla kommunen eieren å stanse bruken av hytta, og sørge for at den ble revet innen 1. august.

Søknad om byggetillatelse ble da sendt inn til kommunen. Denne ble avslått. Saken ble grundig behandlet hos Fylkesmannen i Oppland, som altså ga kommunen medhold i at hytta måtte rives.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.