NA24.no

- Her skjeller ledelsen ut ansatte i andres påhør

Alle flypassasjerer må gjennom sikkerhetskontrollen på Flesland, og noen ganger hoper køene seg opp. Nå får Securitas stryk for arbeidsmiljøet til de ansatte.
Alle flypassasjerer må gjennom sikkerhetskontrollen på Flesland, og noen ganger hoper køene seg opp. Nå får Securitas stryk for arbeidsmiljøet til de ansatte. Foto: Bente-Line Svellingen Flatekvål (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
– Høyt sykefravær, ledelse som skjeller ut ansatte i andres påhør, ingen personalomsorg, avstraffelsesmetoder - både enkeltvis og kollektivt.

Vest 24: Arbeidstilsynet stiller spørsmål om den lokale ledelsen ved Securitas-avdelingen på Flesland i det hele tatt er kompetente til å lede andre arbeidstakere.

Det går frem av en rapport etter et tilsyn i sommer. Arbeidstilsynet har nå gitt avdelingen en rekke pålegg om å forbedre arbeidsmiljøet innen utgangen av januar.

Alle flypassasjerer må gå gjennom sikkerhetskontrollen for å komme om bord i flyene. Mange av de som skal sjekke passasjerene, gir uttrykk for et dårlig arbeidsmiljø.

Kaos og lange køer

Med jevne mellomrom har det vært oppslag i mediene om kaos og lange køer ved sikkerhetskontrollen.

Arbeidstilsynet har ikke tatt for seg årsaken til dette, men av rapporten går det frem at kortidssykefraværet har vært oppe i 15 prosent.

I vår fikk Arbeidstilsynet en rekke bekymringsmeldinger fra ansatte ved Securitas Transport Aviation Security AS avdeling Bergen (STAS).

Et stort antall tipsere ga uttrykk for at de fryktet represalier dersom deres identitet ble kjent for ledelsen.

Her er noen av påstandene i bekymringsmeldingene:

Ledelsen ved avdelingen utøver ikke personalomsorg; lite lydhør og avvisende ledelse, utskjelling i andres påhør, aggressivt språk og tonefall, arbeidstakere reagerer med redsel når de kalles inn til ledelsen, avstraffelsesmetoder både enkeltvis og kollektivt, det finnes ingen positiv respons.

Manglende medvirkning, ingen medarbeidersamtaler eller personalmøter. Manglende informasjon. Ikke tid til lovpålagte pauser, manglende tilbakemelding på henvendelser til ledelsen, manglende samsvar mellom protokollført turnus og gjeldende arbeidsplaner.

Manglende personlig verneutstyr, flere må dele på samme utstyr.

Inneklimaproblemer som følge av dårlig luft, temperatur og manglende renhold.

Høy turnover og høyt korttidsfravær (14-15 %)

Etter tilsynet i sommer kom Arbeidstilsynet i oktober med en 22 siders rapport som BA har fått innsyn i.

«Arbeidstilsynet stiller spørsmål ved om arbeidstaker som har til oppgave å lede eller kontrollere andre arbeidstakere har nødvendig kompetanse til å utøve arbeidet innen eget ansvarsområde», heter det i rapporten.

– Kjenner ikke til lovverket

Ifølge tilsynet ser det ut som avdelingssjef, regionssjef og enkelte vaktledere ikke har kjennskap eller fått opplæring i arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidsgivers plikter.

Blant annet vern mot gjengjeldelse ved varsling, krav til medvirkning, krav til fysisk og psykososialt arbeidsmiljø og plikten til informasjon og drøfting, ifølge Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet har nå i begynnelsen av desember gitt STAS hele elleve pålegg med frist til å gjennomføre dem innen 31. januar neste år.

Påleggene går på alt fra å sikre at ledere har nødvendige kunnskaper, til arbeidsplaner, HMS-arbeid og risikovurderinger.

Arbeidstilsynet vurderer det slik at forholdene som blir beskrevet ved STAS Flesland ikke nødvendigvis er bekrenset kun til Flesland, og at veiledning og pålegg kan vurderes i andre deler av organisasjonen.

Avinor ukjent med rapporten

Det er Avinor som leier inn tjenestene fra Securitas.

– Jeg er ikke kjent med denne rapporten, sier sikkerhetsansvarlig ved Bergen lufthavn Flesland, Lasse Solberg til BA.

Under tilsynsbesøket i sommer kommenterte ledelsen ved STAS at de hadde innkalt til ett personalmøte tidligere, men få ansatte hadde møtt opp. I tillegg forventet de at de ansatte satte seg inn i rutiner og retningslinjer på egenhånd.

– Tar påleggene på alvor

De ga samtidig uttrykk for at de ikke ser det nødvendig å informere ansatte som ikke blir direkte berørt av endringer i organisasjonen.

– Hvor alvorlig ser Securitas på forholdene som er avdekket, og er dere enige i Arbeidstilsynets virkelighetsbeskrivelse?

– Vi tar påleggene fra Arbeidstilsynet på alvor og forholder oss til prosessen som tilsynet har skissert, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Jarle Ramskjær i Securitas AS.

– Hva gjøres for å følge opp pålleggene?

– Vi er i tett dialog med tillitsvalgte og verneombud på Flesland. Vårt mål er å få til en langsiktig forbedring sammen med de ansatte, svarer Ramskjær.

Les flere saker hos Vest24


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere