*Nettavisen* Økonomi.

- Her sparkes taxisjåføren av taxieieren

Drosjeeieren og sjåføren har anmeldt hverandre. Foto: Overvåkningskamera

- Han har mobbet og trakassert både meg og andre over en lang periode.

Drosjeeieren slengte med leppa til sjåføren. Sjåføren spyttet tilbake. Eier sparket sjåføren. Nå har de anmeldt hverandre, skriveran.no.

En drosjeeier og en drosjesjåfør har anmeldt hverandre etter en slåsskamp om morgenen 18. juni.

– Dette var ikke noe som plutselig skjedde. Han har mobbet og trakassert både meg og andre over en lang periode. Da han tok kontakt på hurtigbåtkaia onsdag og begynte å kalle meg stygge ting, fikk jeg nok, forteller drosjesjåføren, men vil ikke gå i detaljer.

Episoden skal – etter hva AN erfarer – ha begynt med slag og spytt, men endte med at drosjeeieren sparket til drosjesjåføren gjennom vinduet på passasjersiden. Hendelsen ble også fanget opp av bilens overvåkningskamera.

Nekter
Drosjeeieren ønsker ikke uttale seg om saken når AN ringer, men svarer sådan på spørsmålene våre:?

– Kan du bekrefte at han er blitt anmeldt av en av dine kolleger etter en episode på hurtigbåtkaia denne uka?

– Det har jeg ikke kjennskap til.

– Stemmer det at du har anmeldt en av dine kolleger etter samme hendelse?

– Nei.

Sjåføren forteller at han har anmeldt kollegaen til politiet. Salten politidistrikt bekrefter overfor AN at begge involverte har innlevert anmeldelser.

Mye bråk
Det er ikke første gang det er bråk mellom kollegene i Bodø Taxi. Så sent som i fjor vinter var samme drosjeeier involvert i en konflikt med en av sine sjåfører. Eieren skal også, ifølge flere sjåfører som AN har snakket med, ha vært innblandet i slåsskamper tidligere.

Disse uttrykker frustrasjon over situasjonen og ber styret ta affære. De skal også ha levert avviksmeldinger om den aktuelle drosjeeieren til kollegastøttegruppa og styret i Bodø Taxi, med kopi til Arbeidstilsynet.

AN har fått innsyn i en av rapportene. Her står det blant annet at:?«...han lager intense, markerte grimaser som bare kan tolkes som systematisk mobbing. ...markeringene overfor meg skjer flere ganger i løpet av arbeidsdagen... ...han lager grimaser og «apefjes» foran både mine og egne kunder, både i og utenfor drosjebilene... ...jeg er lei at å prøve å finne unnskyldninger til mine kunder... ...det han holder på med er ikke akseptabelt i en offentlig tjeneste...»

Sissel Diana Rognsaa i kollegastøttegruppa vil verken bekrefte eller avkrefte at noen rapporter har kommet inn og viser til taushetsplikten.

Maktesløs
Direktør og styreleder i Bodø Taxi SA, Jonny Sandmo kjenner godt til konflikten mellom de to kollegene:

– Den har vel pågått et års tid. Vi har koblet inn Actimed, vår bedriftshelsetjeneste, og begge parter har vært til samtaler der, forteller han.

– Men ut ifra onsdagens hendelse, ser det ut som det har hjulpet, legger han til.

Sandmo innrømmer at han føler seg maktesløs.

– Vi har gjort det vi kan gjøre. Når det gjelder episoden på hurtigbåtkaia, kan ikke Bodø Taxi ta på seg rollen som dommer og jury. Partene beskriver to forskjellige hendelsesforløp, så nå får det bli opp til politiet å konkludere, sier han.

Styrelederen vil ikke forskuttere verken det ene eller det andre utfallet, men understreker at det selvfølgelig uakseptabelt at kolleger går løs på hverandre.

– Jeg håper ennå at de kan sette seg ned og løse dette i minnelighet, avslutter han.

Les flere saker hos Avisa Nordland


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag