NA24.no

Foto: Silvia Izquierdo (AP)

- Heslig, frastøtende og uanstendig

Sist oppdatert:
PR-guru mener IOC driver «internasjonal pengeutpressing».

Fredag kveld er det klart at OL i 2016 avholdes i Brasil.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Les også: Rio de Janeiro arrangerer sommer-OL i 2016

Da den internasjonale olympiske komité annonserte vinnerlandet under sitt møte i København brøt jubelen løs i den tidligere portugisiske kolonien. Ifølge CNN har Brasil lovet et budsjett på hele 14,4 milliarder dollar, eller 83,52 milliarder kroner, for at Rio de Janeiro skal være sentrum for idrettsstevnet. Ikke alle er enige i at dette er en god investering.

- Preges av stormannsgalskap
- OL blir bare dyrere og dyrere. IOC driver en form for internasjonal pengeutpressing som jeg finner umoralsk, frastøtende og uanstendig. Lekene preges av stormannsgalskap, og fjerner seg mer og mer fra den opprinnelige olympiske ånd, sier Hans Geelmuyden, partner i rådgivningsselskapet Geelmuyden.Kiese, til NA24 Propaganda.

PR-toppen mener IOC burde tenke i andre baner når neste OL-by skal velges.

- I solidaritet med verdens fattige nasjoner burde IOC i fremtiden gi lekene til den nasjonen som tilbød det billigste arrangementet. Kanskje det blir Kameruns tur en vakker dag? fortsetter Geelmuyden.

Ingen god investering
OL-avgjørelsen sendte både det brasilianske aksjemarkedet og den brasilianske valutaen, real, i været. Geelmuyden tror ikke det er grunnlag for denne typen optimisme.

- Sånt no betyr overhodet ingenting, sier næringslivstoppen, som tok sin utdanning ved Norges Handelshøyskole.

Geelmuyden tror ikke et OL arrangement betyr noe langsiktig for verken turisme eller lokalsamfunnet, og støtter seg på konklusjonene i analyser gjort etter blant annet Lillehammer-OL.

- På kort sikt betyr OL en flott fest. På litt lengre sikt en tung økonomisk bakrus. Brasil er et fattig land. OL vil gjøre landet enda fattigere, hevder PR-toppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere