NA24.no

- Historisk god kjøpsmulighet

Sist oppdatert:
Forvalter spår bedring, men meglersjefene er tause som østers.

- Det er ikke godt å si om bunnen er nådd, men prisingen er nå så interessant at vi råder folk til å gå inn i markedet. Vi mener at man det neste halve året bør gå gradvis inn i aksjemarkedet, mener Alf-Helge Holtskog, formuesforvalter i Sigmafondene i Kristiansand til NA24.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Oslo Børs falt tirsdag på ny under 200 poeng, og flere investorer begynner virkelig å kjenne at det strammer seg til.

LES MER: - Jeg kan ikke leve lenge med dette

Holtskog på sin side mener at nå man ser på prisingen av aksjer og tar hensyn til bokførte verdier, har man en historisk god kjøpsmulighet.

- Og da har man en 30 til 40 år lang historikk å se på. Prisingen av selskapene er nå svært lukrativ, sier Holtskog.

Holtskog mener at man bare må godta at Oslo Børs fortsatt vil svinge en god del fremover, og at det skyldes at markedet ikke er helt rasjonelt.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på Oslo Børs?

- Veldig hyggelig fremover
- Plutselig begynner markedet å gå, og da sitter man jo der. Jeg mener at de to tre neste årene vil være veldig hyggelige for dem som kommer inn på disse nivåene. Jeg tror flere og flere etter hvert blir enige om at hvis man går inn i dagens marked med litt lange briller, så har man gjort det bra.

- Hva må til for å få markedet til å stabilisere seg?

- Bankene må helt klart funke, før den store klatringen kan begynne. Men når det skjer, har nok markedet allerede løftet seg en del, mener Holtskog, som gjentar at prisingen på bokførte verdier er historisk gunstige, og det vil man få uttelling for.

VINN 10.000 KRONER:TJEN PENGER PÅ DINE AKSJETIPS

- Hva må til for å unngå de store svingningene på børsen?

- Volumet må opp. Nå er det for få aktører, og det skal så lite til for å flytte noe. Likviditeten må bedres for å få en utflating av de store utslagene. Det er det som skremmer folk bort, mener Holtskog, som er klar på etter man har gått inn i markedet, må man legge investeringen litt i skuffen og bare akseptere at det fortsatt vil svinge en god stund fremover.

- Er bunnen nådd?

- Hvis vi ikke har sett bunnen ennå, vil bunnen være nådd innen utgangen av andre kvartal 2009. Men personlig tror jeg bunnen er bak oss, at vi får en utflating, og at så ting vil begynner å fungere igjen, tror Holtskog.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her


Tause meglersjefer
Hovedindeksen smalt under 200 tirsdag etter lunsj og stemningen er mild sagt laber. De norske meglersjefene er ikke spesielt giret på å snakke om elendigheten.

- Hei, dessverre ingen kommentar fra meg, sier Hans Øyvind Haukeli som er sjef for meglerbordet hos ABG Sundal Collier.

Hos meglerkjempen DnB Nor Markets sier aksjesjef Paal E. Karstensen at deres aksjestrateg Erlend Lødemel er mannen som kan besvare henvendelsen.

- Vi utarbeider for tiden en ny strategirapport, så jeg vil helst ikke være i media like i forkant av at den publiseres. Ta gjerne kontakt en annen gang, sier Lødemel til NA24. De andre har av ulike grunner ikke besvart spørsmålene.

Utlån krymper
Netfond-sjef Rolf Dammann sier han merker børsnedgangen i sin utlånsportefølje som har sunket fra 700 millioner i fjor til under 200 millioner kroner i år.

- Spesielt når jeg vet at halvparten av resultatet i fjor kom fra fortjenesten fra utlån til våre kunder som handler aksjer, sier han til NA24.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Netfond nyter også godt av en kraftig økning i antall transaksjoner fra såkalte «daytradere» som går ut og inn av ulike papirer på timesbasis daglig.

- Vi hadde faktisk fire millioner i resultat i januar, så vi er glade for omsetningen, sier Dammann, som legger lakonisk til at det selvsagt var mye bedre i fjor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere