*Nettavisen* Økonomi.

- Høyre er konturløst og tafatt

Frp-leder Siv Jensen mener Høyre mangler ambisjoner

22.05.13 08:32

Siv Jensen mener Høyre mangler ambisjoner og at partiet er konturløst og tafatt, noe Høyre-leder Erna Solberg avviser.

Les også: - Han er Siv største fare

Vil markere avstand
Frp-leder Siv Jensen vil bruke helgens landsmøte til å markere avstand til Høyre. Allerede nå fyrer hun av. Overfor Dagens Næringsliv uttaler Jensen at Høyre ikke bare er et konturløst parti, men at partiet også var tafatt da det hadde regjeringsmakt forrige gang.

- Mange av velgerne husker skuffelsen over Bondevik II-regjeringen fordi det var en veldig tafatt regjering som ikke leverte, sier Jensen til avisen.

Høyre snakker kun om det partiet ikke skal gjøre, mener hun.

- Hvorfor Høyre er blitt så stort når det er mest opptatt av hva det ikke skal gjøre? De sier veldig lite. De har sittet stille veldig lenge og vokst på det. Hvis vi ser på årsaken til veksten, er det ikke fordi Høyres politikk begeistrer så veldig, sier Jensen.

Les også: Her er ti krav fra Siv

- Vi er opptatt av bredden
Hun mener Høyre har prioritert de rikeste i forslagene til skattelette.

- Vi er i motsetning til Høyre mer opptatt av bredden i skatteletten. Høyre har forlatt mange av ambisjonene når det gjelder skattelette, sier Jensen.

Høyre-leder Erna Solberg lar seg ikke rive med av Jensens kritikk.

- Høyre har foreslått nye løsninger på de viktigste områdene i samfunnet. Nye utbyggings- og finansieringsordninger for raskere utbygging av vei og bane, fritt behandlingsvalg for pasientene, et lærerløft i skolen, og skattelettelser til folk flest og på norskeide arbeidsplasser. Det er disse løsningene Høyre bruker tid på å snakke om, sier Solberg.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.