*Nettavisen* Økonomi.

- Hva gjorde du da, Pollestad?

Tidigere tatssekretær Geir Pollestad (Sp) i Samferdselsdepartementet. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Høyre kritiserer Sp for å sitte i glasshus.

Nettavisen har omtalt flere politikere som har uttrykt misnøye med for rolige arbeidsdager på Stortinget.

En av dem er Sps Geir Pollestad.

Les også: Pollestad: - Nei, vi driver ikke dank

- Jeg har nok å gjøre, jeg
Høyres Tina Bru (27) fra Rogaland sitter samme energi- og miljøkomité som Pollestad på Stortinget:

- Jeg skjønner at Pollestad har behov for å kritisere og utfordre regjeringen, det er hans jobb som opposisjonspolitiker. Men - før han går høyt på banen om at det skjer lite fra regjeringens side og i komiteen, så kunne han jo tatt noen minutt til å tenke over hvordan hans egen regjering opptrådde her når de satt i posisjon, sier Bru til Nettavisen.

Hun er enig i at regjeringen har mye å levere på.

- Det kommer vi til å gjøre. Vi er seks måneder inn i perioden vår. Det ligger mye ambisiøs politikk i Sundvolden-erklæringen, jeg kan berolige Pollestad at det tidsnok vil bli nok å jobbe med, også i energi- og miljøkomiteen, sier hun.

- Selv vært en del av politisk ledelse
- Men det som er mest spesielt med Pollestads kritikk, er jo at han selv har vært en del av politisk ledelse i OED i to perioder, først som politisk rådgiver og senere som statssekretær, uten at det syntes å gi nevneverdige utslag i antall saker fremmet til komiteen, påpeker Bru.

Høyre-politikeren minner om at det i løpet av Pollestads periode i OED, kun ble fremmet fire saker til behandling i komiteen. hvorav to gjaldt statsbudsjett.

- Denne oversikten under er jo også fra midt i en regjeringsperiode, når man skulle tro at regjeringen hadde kommet godt i gang med å levere saker.

De fire sakene Bru viser til, er:

St. prp. nr. 5 (2007-2008) - 9. november 2007 - Utbygging, anlegg og drift av Skarv

St. prp. nr. 21 (2007-2008) – 16. november 2007 - Om endringar i statsbudsjettet for 2007 m.m. under Olje- og energidepartementet.

Ot. prp. nr. 61 (2007-2008) – 23. mai 2008 - Om lov om endringer i lov 14. desember 1917 nr. 16 om erverv av vannfall, bergverk og annen fast eiendom m.v. (industrikonsesjonsloven) og i lov 14. desember 1917 nr. 17 om vasdragsreguleringer (vassdragsreguleringsloven)

St. prp. nr. 1 (2008-2009) (til statsbudsjettet) - 7. oktober 2008 (Statsbudsjettet)

- Hva gjorde du, Pollestad?
- Hva holdt Pollestad og OED på med, da de satt i ledelsen, hvis det å ikke fremme saker til komiteen er et tegn på lediggang og lite handlingskraft, spør hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

TINA BRU: - Jeg jobber mye og holder meg svært travel.

Bru forteller at hun ikke ligger på latsiden:

- Jeg synes også det er synd at Pollestad bidrar til å skape et inntrykk av at stortingsrepresentantene «ikke har noe å gjøre». For egen del kan jeg forsikre om at jeg jobber mye og holder meg svært travel, det å være representant handler ikke bare om å behandle saker i de forskjellige komiteene. Dagene mine preges av mye møter med næringsliv og organisasjoner, jeg reiser rundt og holder innlegg og deltar i debatter på konferanser og annet som skjer innenfor vårt saksfelt. Forrige uke hadde vi også et seminar på Stortinget om elektrifisering av Utsirahøyden, en sak som foreløpig ikke er til behandling i Stortinget men som komiteen bruker mye tid på å sette seg inn i. Jeg har ingen tvil om at alle mine kollegaer jobber hardt og har nok å gjøre, inkludert Pollestad selv, sier hun.

Les også: Rotevatn: - Vi har ingen ting å gjøre

- Ikke alt krever behandling
Bru har tro på at tempoet vil ta seg opp:

- Jeg kan forsikre om at komiteen har nok å gjøre selv om regjeringen foreløpig ikke har fremmet mange saker til behandling hos oss. Med det ambisjonsnivået regjeringen har, både i energi og klima- og miljøspørsmål, har jeg full tro på at vi nok skal få nok å ta tak i saksmessig fremover.

Hun mener Pollestad kjenner godt til denne dynamikken:

- Pollestad vet like godt som meg, og som Frank Aarebrot sier, at dette slett ikke er unormalt. Høsten preges av budsjett, og vinter/tidlig vår av lovsaker. Og i tillegg har vi nå en helt ny regjering med masse ny politikk som vil kreve litt arbeid før det når Stortinget. Men Pollesatd vet nok også like godt som meg at det ikke er alt en regjering gjør som krever behandling i Stortinget, sier Bru.

Handlekraft
- Når det gjelder handlekraft: denne regjeringen begynte jo å levere på sine løfter om handlekraft allerede i vårt første budsjett, f eks når det gjelder satsing på læreren (mer etter- og videreutdanning), å ta i bruk ledig kapasitet hos ideelle og private aktører innenfor helse, mer penger til samferdsel og vekstfremmende skattelette til næringslivet (bla reduksjon i selskapsskatt, fjerning av arveavgiften). Det mener jeg er er viktig poeng å ha med når man beskyldes for manglende handlingskraft, avslutter hun.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag