NA24.no

- Hvor er verktøykassen, Jens?

Sist oppdatert:
Frps tidligere kronprins etterlyser verktøykassen til Stoltenberg.

Regjeringen har fortsatt ikke levert den lovede verktøykassen i næringspolitikken. Det sier tidligere FrP-topp, nå kommunikasjonsrådgiver Tor Mikkel Wara.

NA24 - din næringslivsavis

En aktiv næringspolitikk var ett av valgkampløftene fra den rød-grønne regjeringen i fjorårets valgkamp. Næringsministerens slunkne verktøykasse skulle fylles igjen.

- Følger ikke opp retorikken
Men verktøykassen er fortsatt ikke på plass med dagens budsjettforslag, ifølge Tor Mikkel Wara, tidligere nestleder i Fremskrittspartiet.

- Budsjettet var ikke så ille som man kunne frykte fra en rød-grønn regjering: De skatteøkningene som kom var som forventet. Og på mange måter så ser det ut som om de heldivis ikke har tenkt å følge opp all retorikken, sier Wara.

Han er imidlertid forundret over at intet har skjedd på næringspolitikkens område.

Ingen nye grep
- Jeg ser ingen nye grep eller omlegginger, til tross for at de har byttet minister. Den forrige ministeren hadde lovet en verktøykasse, og det ligger ingenting som peker i retning i av det i budsjettet, sier Wara til NA24.

- Dette er område hvor regjeringen har vært veldig kritisert, såpass kritisert at de måtte bytte statsråd, den eneste ministeren som har blitt byttet ut, sier Wara.

Han mener det skyldes at regjeringen fortsatt ikke har kommet på hva dens næringspolitikk faktisk skal være.

- Det er ikke noe spesielt jeg etterlyser, men de har ennå ikke klart å formulere den, sier Wara til NA24.

LES OGSÅ: Alt om statsbudsjettet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere