NA24.no

- Hyggelig med D2

Sist oppdatert:
NorPRs Trond Albert Skjelbred synes han må kjøpe DN på fredager også nå.

- Hvilke endringer i medievanene er viktigst for norske annonsører?

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Folk ser mindre på TV og bruker mer tid på Internett. Dette har selvsagt annonsørene merket seg.

- Veksten i annonsemarkedet ser ut til å havne rundt 12 prosent i år, hvordan vil utviklingen være i 2008?

- 2008 ser ut til å bli et godt år på alle måter og jeg ser ingen grunn til at annonsemarkedet stagnerer. Vi har aldri handlet mer enn vi kommer til å gjøre denne julen og neste år topper vi dette. Og sånn går dagene.

- Hva overrasket deg mest i mediebildet i inneværende år?

- Det var svært overraskende når det ene styremedlemmet i Terra Gruppen, Sverre Leiro, nylig trakk seg fra styret med begrunnelsen om at han var redd for omdømmet til NorgesGruppen, som han leder. Det er jo i krisetider styret virkelig må levere. Hoderystende og feigt.

- Det var også hjerteskjærende å se hvordan den tidligere RBK-treneren, Knut Tørum, ble behandlet av sine egne i høst. RBK er gode og åpne i medgang, men tilkneppede, lite folkelige og usedvanlig keitete i motgang.

- Hva blir «det store» i kommunikasjonsbransjen i 2008?

- Det store blir helt klart PR-boken jeg skriver sammen med Trond Blindheim og Idar Vollvik. Hehe.

- Hvilken merkevare har de største utfordringene i 2008?

- Terra Gruppen har en formidabel utfordring inntil de blir kjøpt opp. Terranavnet er befengt med denne saken. Selv Terrawatt kan man ikke lenger si uten å tenke på tap i hundremillionersklassen, hedgefond, citybank, rørete ordførere, etc. Ordførerne og rådmennene i de berørte kommunene har også et stykke vei å gå for å gjenvinne tilliten hos velgerne. Selv begrepet «ordfører» og «rådmann» er belastet.

- Hva mener du var årets store snakkis i mediene?

- Årets store snakkis i Norge var uten tvil Valla-saken. En god nummer to er Terra-saken. Det meste annet blekner.

- Hvilke endringer i norske medier overrasket deg mest/minst?

- Det har vel ikke vært de store endringene i år. Det nye bilaget til Dagens Næringsliv, D2, er et hyggelig bekjentskap. Nå holder det ikke lenger kun å kjøpe DN lørdag.

- Hvordan utvikler avisopplaget seg i 2008?

- Det fortsetter der det slapp i 2007...

- Hvordan skal du feire jul i år?

- Julen blir feiret på tradisjonelt vis sammen med min kone og mine tre små barn og øvrig familie. Jeg regner med at jeg får lest litt bøker (blant annet den siste til Mathias Faldbakken) og lyttet til musikk. Min bror og hans kone flytter like ved oss i løpet av julen og jeg kommer nok til å hjelpe dem på plass.

- Hva ser du mest frem til i 2008?

- Jeg er en type som gleder meg over de små og hverdagslige ting hver dag, men det skal bli greit når minstemann kaster bleien, mellomste lærer seg å sykle og eldstemann kanskje lærer seg å svømme. Viktige milepæler. Ellers er det fotball-EM i juni og det er jo alltid snadder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere