Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

- Hyttebygger lurte kommunen?

Foto: Rune Sørlie (Øyene)
Tjøme-politikerne trodde han skulle bygge fritidsboliger for seg og vennene.

Utbyggerne Ståle Elstad og Tonny Johansen vil selge familiestedet på Tjøme før det er ferdig utbygd.

- Det er en privatsak, svarer Ståle Elstad når Øyene spør om hvorfor de nybygde ferieboligene i Dalskilen på Tjøme allerede skal selges.

Det er ikke så veldig lenge siden den samme Elstad brukte mye krefter på å overbevise politikerne på Tjøme. Etter mye diskusjon fikk han tillatelse til å rive trikkekonduktørenes feriehjem for så å oppføre et nytt ferieparadis bestående av fire enheter.

4 vennepar
Underveis argumenterte Elstad med at fire vennepar skulle dele den nye ferieperlen. Men slik blir det altså ikke. Nå er alt lagt ut for salg, i god tid før det står ferdig.

I onsdagens møte i teknisk hovedutvalg fikk utvalgsleder Pål Syse (TL) flertall for å kalle inn Elstad «på teppet» for å forklare seg.

- Folk lurer
- Det er kanskje ikke så rart at folk lurer. Særlig når du og Tonny Johansen står som eiere av alle fire seksjonene? Enkelte spør seg om det er sånn at de andre familiene ikke eksisterer, og om du og Johansen, som driver forretninger sammen, har ført Tjøme kommune bak lyset, for å få de nødvendige tillatelser og tjene gode penger på prosjektet?

Men sånn er det ikke, ifølge Elstad.

Han forklarer det hele slik: En familie fikk ikke solgt hytta si til en akseptabel pris, et annet par har gått fra hverandre, og finanskrisa har ødelagt for Elstad – så da var det ikke interessant for Tonny Johansen heller.

- Kort og godt har verden blitt annerledes siden vi startet på prosjektet, sier Elstad, som understreker at han og kompanjongen selger med tungt hjerte.

Fakta Dalsveien 92:
Her lå tidligere trikkekonduktørenes feriehjem.

Det ble for en tid tilbake solgt for 11,25 millioner kroner.

Ståle Elstad representerte eierne overfor kommunen og opplyste at det skulle bygges fritidsbolig for fire vennefamilier.

Nå er de fire seksjonene til salgs, og Ståle Elstad og Tonny Johansen står som eiere av alle fire.

De to er sammen eller hver for seg involvert i Sepekto Eiendom AS, Båtstø utvikling AS, Sigdal Eiendom AS, Tojo Eiendom og Consult AS, Byggspecialisten Øst AS og Kakel og Byggspecialisten AB.

LES FLERE NYHETER FRA ØYENE

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!