NA24.no

- Hyttetomter steg 170 prosent på få dager

Økokrim
Økokrim Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå er DNB-ansatt og hytteinvestoren siktet for grov korrupsjon.

I fjor ville investoren Øyvind Hornæss kjøpe hyttefeltet Lutukroken i Trysil for 75.000 kroner per tomt. Da hadde grunneier forsøkt å selge i 20 år. Selskapet som kjøpte var eiet av et nært familiemedlem av Hornæss, og DNBs filial i Moss lånte ut penger til kjøpet, skriver Dagens Næringsliv.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Fem dager senere ble hyttefeltet solgt for 200.000 kroner per tomt. Kjøper var et selskap der Hornæss er styreleder og daglig leder. Økokrim har siktet Hornæss, en av hans ansatte og en DNB-ansatt for grov korrupsjon og grov økonomisk utroskap mot DNB.

Den DNB-ansatte skal ha mottatt rundt 60.000 kroner for å ha gitt lån til hyttefeltet i Trysil. Han skal i tillegg ha fått 120.000 kroner for lån gitt til et annet hyttefelt. Til sammen omfatter etterforskningen 80 millioner i lånebeløp fordelt på 30 kredittsaker.

DNB trodde de hadde pant i ferdige hytter til en langt høyere verdi enn det som er realiteten. DNB tror Hornnæss har fungert som en privat bank og hjulpet privatpersoner til å få lån de ellers ikke ville fått. Den siktede DNB-ansatte erkjenner å ha mottatt mellom 5000 og 10.000 kroner per lån, og utvekslingen av lånedokumenter og kontanter skal ha skjedd i Hornæss' bil.

Les mer på Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere