NA24.no

- I år bør du kjøpe aksjer

(NA24)
Sist oppdatert:
Vil gi en lang opptur, tror porteføljeforvalter.

HOLBERGS PLASS (NA24): 2011 var et urolig år i økonomiverden, noe som også gikk ut over aksjemarkedet.

Porteføljeforvalterne i Skagen Fondene hadde et vanskelig år, men Beate Bredesen i Skagen Vekst, mener likevel at aksjefond er den beste måten for folk å plassere penger.

- I 2011 hadde ikke aksjeforvaltere et godt år - det gjelder Skagen Vekst og veldig mange andre. Jeg har imidlertid tro på at over tid så vil aktiv forvaltning være den foretrukne spareløsningen for de aller fleste, og at den vil komme sterkt igjen, sier porteføljeforvalteren til NA24.

- Rigget for lang opptur
På grunn av urolighetene i Europa, er det imidlertid vanskelig å vite når markedet vil snu.

- Om det skjer i 2012 eller 2013, kan jeg ikke si, men jeg hadde ikke turt å vente så mye lenger. Det kan hende det er i andre halvår av 2012 du skal investere, men dette er et posisjoneringsår, som jeg kaller det, forklarer Beate Bredesen.

Porteføljeforvalteren kommer dermed med en oppfordring.

- Kom deg inn i aksjemarkedet i løpet 2012, så er du rigget for en lang opptur, sier Bredesen til NA24.

- Avhenger av Europa
Investor og aksjemegler Harald Moræus Hanssen tror også 2012 kan bli et godt år for aksjemarkedet, men mener det avhenger av situasjonen i Europa.

- Jeg tror aksjemarkedet vil starte bra, ettersom det har blitt trykket opp penger i Europa. Da har man kjøpt seg tid, sier Hanssen til NA24.

- Hvordan det går videre avhenger av om nasjonene som sliter mest klarer å rydde opp. Det blir avgjørende, legger han til.

Moræus Hanssen mener uansett det er mulig for mannen i gata å tjene penger på aksjer i 2012.

- Ja, det er det alltid, uttaler investoren.

Mener negativitet er positivt
Beate Bredesen i Skagen Vekst mener det er populært å være negativ med tanke på fremtidsutsiktene, men at dette faktisk kan være positivt.

- Når jeg leser Financial Times, så blir jeg jo deprimert. Men det er et godt utgangspunkt, fordi da er det mindre som skal til for å overraske på oppsiden. Det skal mindre til for å slå forventningene, sier porteføljeforvalteren.

Bredesen sier at hun ville vært redd for å være helt ute av aksjemarkedet, men er usikker på når man burde gå «all in» også.

- Problemene i Europa blir ikke løst med en gang, men det er nok at problemene blir adressert på en ordentlig måte, slik at du begynner å bygge tillitt til at de vil bli løst. Når dette vil skje er vanskelig å si, fortsetter Bredesen.

- Finnes kjempekjøp
Porteføljeforvalteren håper på en fokusendring i aksjemarkedet og tror det finnes gode kjøp der ute.

- Hvis den allmenne investor ikke bare er opptatt av makronyheter, men begynner å se på selskapenes tilstand og god prising, så vil man få helt andre vurderingsmekanismer for å kjøpe og selge aksjene. Da tror jeg at man får øynene opp for at en god del kvalitetsselskaper i dag er lavt priset og vil kunne ha et stort potensial på treårssikt.

- Hvis man klarer å sette treårs- eller femårsperspektiv på sin investering, så tror jeg at man kan finne kjempekjøp, uttaler Beate Bredesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere