NA24.no

- I fengsel etter feil opplysninger

Familien til hvitvaskingssiktet krever at Økokrim rydder opp.

Ufullstendige opplysninger om hvitvaskingssiktede Arvid Birkeland er medvirkende til at han nå sitter i brasiliansk fengsel. Det mener advokaten hans.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er opplagt at den ufullstendige informasjonen Økokrim har oversendt sine brasilianske kolleger er hovedgrunnen til at Arvid sitter i fengsel, sier Harald Birkeland, bror til svindelsiktede Arvid Birkeland, som nå sitter i brasiliansk fengsel for hvitvasking, til Dagens Næringsliv.

Han får støtte fra Eirik Edvardsen, Birkelands advokat, som mener brasiliansk har brukt den foreløpige rapporten ukritisk for å varetektsfengsle og sikte Birkeland for hvitvasking av penger. Nå krever advokaten og Birkelands familie at Økokrim rydder opp, slik at han løslates fra brasiliansk fengsel.

Brasiliansk politi mener blant annet det er så store avvik mellom det som er rapportert inn i Norge og Brasil, at hvitvasking er eneste naturlige forklaring. Ifølge tiltalen har Birkeland kun overført 450.000 kroner, men har i samme periode bygd seg opp en formue på 4,5 millioner kroner i Brasil.

Han skal dermed ha hatt tilgang på svarte penger, mener brasiliansk politi. Dette mener Edvardsen de kan dokumentere er gal fremstilling av fakta, skriver DN. Statsadvokat Geir Kavli i Økokrim sier til avisen at de vil bistå med å oversende nye opplysninger om Birkeland. Men han sier at de vanskelig kan kritiseres for innholdet i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere