NA24.no

Den britiske stjernedesigneren Lee Broom hadde svært mye positivt å si om arkitekturen i Oslo - og spesielt Operahuset.
Den britiske stjernedesigneren Lee Broom hadde svært mye positivt å si om arkitekturen i Oslo - og spesielt Operahuset. Foto: Foto: NTB Scanpix/Annemarte G. Norevik

- Ikke alle byer er så fryktløse som Oslo

Sist oppdatert:
Stjernedesigner hyller hovedstaden.

Lee Broom er en av Storbritannias største stjerner innenfor interiør. Det er ikke mer enn seks år siden han startet sitt eget merke, likevel har han rukket å bli toneangivende i hjemlandet, og godt kjent i utlandet. Designeren er svært imponert over den norske hovedstaden.

- Oslo er veldig modig når det gjelder ny arkitektur. Ikke alle byer er så fryktløse!

- Har karakter

Broom synes det er fascinerende hvordan byen har fått til å kombinere nye bygg med et yrende folkeliv.

- I et moderne utviklingsområde som dette er det ofte en mangel på sjel og karakter. Men etter at jeg har vært rundt omkring her på kvelden, ser jeg at det er mye karakter.

Broom er i Norge i forbindelse med åpningen av to nye suitter på luksushotellet The Thief i Oslo. Brooms design er valgt ut til å dekorere den ene suiten, som har fått navnet «The Broom». Den andre suiten heter «The Brit», og inneholder utelukkende møbler og interiør fra designeren Conran, som tilhører en annen generasjon, og ses på som en pioner innen britisk design. 

Lee Broom i suiten på The Thief som er dedikert til hans design. Det henger også et bilde av designeren på rommet.


Svært imponert

Nettavisen møter Broom i frokostsalen på The Thief. Det er tidlig torsdag morgen. Ikke mange timer før fikk designeren nyte en nydelig norsk sommerkveld, i båt på Oslo-fjorden med 25 grader og sol. 

- Jeg er spesielt imponert over Operahuset! Vi snakket om det i går kveld, hvor vakker bygningen er når den har mennersker som går rundt på taket.

- Både Operahuset, og hele dette området (Tjuvholmen, red.amn.) er veldig vakkert og fryktkløst. Infrastrukturen er veldig godt tilrettelagt til folket og folkelivet, og det er veldig fint.

Broom peker på at dette ikke er lett å få til.

- Det er ganske vanskelig å implementere sjel og karakter i nytt design, og få folk til samspill mellom folk og arkitekturen. Så dette er rett og slett imponerende. 

Lee Broom er en av Storbritannias største designere. Her sitter han omgitt av eget design, i suiten «The Broom» på hotellet The Thief i Oslo.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere