*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke forlat minibanken

Foto: Jarl M. Andersen - Sarpsborg Arbeiderblad

Kriminalsjefens råd til hva du bør gjøre når kortet blir slukt av svindlernes kortnapper.

En ny form for kortsvindel er oppdaget i Sarpsborg. Nå blir bankkortet ditt sittende fast i minibanken. Det melder sa.no.

Leser ikke kortet
Det er ikke lenge siden politiet i Sarpsborg rullet opp en såkalt «skimmingliga». Nå har de uærlige funnet en ny måte å svindle minibankbrukere på. Nylig oppdaget de ansatte i Nordea i Sarpsborg en såkalt «cardnapper» på sin minibank.

– Den leser ikke kortet. I stedet forsvinner kortet til kunden som bruker bankterminalen. Men forsøket i Sarpsborg var mislykket. Kortet forsvant, men ikke i kortfangeren som var montert. Det gikk heldigvis rett til banken. Dermed fattet de ansatte mistanke og kortfangeren ble oppdaget. Etter det vi vet skal det heller ikke ha vært andre personer som har mistet sitt kort i forbindelse med svindelforsøket, opplyser kriminalsjef Kai Andersen overfor sa.no.

– Ikke forlat stedet
Det er for øvrig første noen skal ha brukt en kortfanger på en minibank i Sarpsborg.

– Vi har aldri tidligere opplevd at noe sånt skjer her i byen. Ved slike hendelser oppholder gjerne gjerningsmennene seg i nærheten av bankautomaten og kortfangeren. Om noen skulle få kortet sitt slukt er derfor lurt og ikke forlate stedet. Ta kontakt med banken mens du fortsatt er ved minibanken, lyder oppfordringen fra kriminalsjefen.

Annonsebilag