*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke galt å være sexy og frisk

Trond Albert Skjelbred og Inger-Lise Hansen Foto: (Montasje: Foto: Ole Erik Klokeide/Det Nye)

- Utelukkende positivt, sier PR-ekspert om KrF-Hansens undertøysbilder.

20.03.10 19:00

I neste nummer av Det Nye som kommer i salg førstkommende fredag poserer KrF-nestleder Inger Lise Hansen i undertøy. VG serverte lørdag smakebiter fra magasinets reportasje.

Trond Albert Skjelbred, partner i Nor PR, mener Hansen kan være godt fornøyd med uttellingen bildene nå får i mediene:

- Dette er så vidt jeg vet første gang Det Nye har en politiker på coveret, så der treffer hun jo blink i målgruppen unge kvinner. Og når VG tar saken på førstesiden og to sider inn på en lørdag, så har hun iallfall nådd fram. Hun må være godt fornøyd med dette, det er langt bedre enn å bli gjemt bort på side 18, sier Skjelbred til Nettavisen.

- Debatt er positivt
Skjelbred sier han syns bildene han har sett er «sømmelige og uskyldige».

- Det er fint at hun får fram at det er takhøyde i partiet og slik distanserer seg fra diverse mørkemenn. Det er ikke noe galt i å være sexy og frisk. Hun jazzer opp KrF. Dette er utelukkende positivt og treffer dagens ungdom, sier Skjelbred.

Han peker på at mange politikere har problemer med å komme fram i media.

- Hansen kjører på med det hun tror på selv og folk danner seg et bilde av henne basert på det. Hun gjør nye ting og utfordrer. Det kan bli litt debatt av det, men det er bare positivt. Da kan hun nemlig snakke om politikk. Innhold er mer spennende enn innpakning, sier Skjelbred.

- Ikke provosert
KrF-veteran Anita Apelthun Sæle, som bare kjenner saken gjennom VGs omtale, lar seg ikke provosere:

- Jeg skjønner ikke at noen lar seg provosere av dette heller, at hun viser litt hud. Dette er jo bilder av den typen vi jevnlig ser i katalogen fra Sparkjøp, sier Sæle til Nettavisen.

Men Sæle sier hun ikke forstår hva Hansen vil kommunisere med saken i VG.

- Jeg skjønner ikke budskapet hennes, så for meg fremstår det litt irrasjonelt. Hun er en ung kvinne og kler seg som det.

Sæle sier at Hansens utspill i Aftenposten om homoekteskap, trosbekjennelse og Israel-politikk i forbindelse med KrF-konferansen var mye mer av en bombe i partiet.

- De synspunktene utløste raseri på grasrotnivå, sier Sæle.

- Det er ikke undertøy
Hovedpersonen selv sier til TV 2 Nyhetskanalen at hun ikke har stilt opp i undertøy, men i en kjole.

– Jeg har ikke stilt opp i undertøyet heller. Det er en svart kjole. Noen tenker at en KrF-nestleder ikke kan ha den type utringing, tror jeg. Men jeg har brukt den typen utringing flere ganger, jeg. Vi lever da i 2010, så tenker jeg at folk får ta det for det det er, sier hun til TV 2 .

Hun reagerer også på hvordan VG har fremstilt saken i dagens avis.

– Dette er bilder som er tatt til et portrettintervju i Det Nye, et magasin som handler om klær og mote og sminke. Intervjuet viser litt personen bak politikeren. Så det er storyen, og så har VG valgt å lage en stor greie ut av dette, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag