*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke godt nok for industrien

Eksportindustrien har lite å juble over etter krisepakken, mener fagforeningstopp.

- Jeg er skuffet for at det ikke har kommet noe på avskrivningsregler og at regjeringen ikke gikk lengre på permittering, sier lederen for LO-forbundet Industri Energi, Leif Sande, til NA24.

Sjekk forsiden på NA24 akkurat nå

Som leder for et av de største forbundene i LO, med industriarbeidsplasser i alt fra Ekornes til Norsk Hydro og oljeselskapene under seg, har Leif Sande sitt å si.

Håper på flere pakker
Nå håper han at det kommer ytterligere pakker som adresserer nettopp problemene i den norske eksportindustrien. Etterspørselskollaps samt en kraftig innskrenkning i tilgangen på kreditter har gjort konkurranseutsatt industri i Norge mer enn utsatt.

- Forventer du at det kommer en pakke for industrien?

- Ja, nå har de lansert en ny pakke for bankene. Det er ikke noe helhetlig. Dette er ikke godt nok for industrien. Vi hadde gjerne sett at avskrivningsreglene som industrien har ropt etter kommer, sier Sande.

Han synes signalene fra regjeringen om at de vil komme med ytterligere tiltak, dersom nødvendig, som bra.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Enklere permitteringsregler
Særlig nevner Sande endrede permitteringsregler. I dagens forslag vil arbeidsgiver ha redusert lønnsplikt under permittering, samt at den maksimale perioden for dagpenger under permittering økes fra 30 til 42 uker.

Sande ser gjerne at man kan tillate en ordning der man kan være permittert en dag i uken, som man kan få stønad på. På den måten kan bedrifter enklere kutte ned på sine arbeidskraftskostnader uten å gi store deler av arbeidsstokken permitteringer eller oppsigelser.

Det andre forslaget Industri Energi gjerne ser regjeringen kommer med er økt avskrivningsadgang, men alle forslag som senker kostnaden synes de er bra.

- Alle ting som er med på å hjelpe industrien synes vi er bra. Kostnaden til bedriftene står ikke lengre i inntjeningen som skjer, sier Sande.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.