NA24.no

- Ikke hjelp SAS

Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX
Sist oppdatert:
Frp går hardt ut mot regjeringens hjelp til det kriserammede selskapet.

- Det er ingen statlig oppgave å drive et flyselskap. Det er feil av regjeringen å gi 800 millioner kroner til SAS, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

SAS meldte tirsdag morgen om et gigantunderskudd på seks milliarder. Samtidig skyter de største eierne inn seks milliarder svenske kroner inn i selskapet. Den norske stat skal bidra med 800 millioner kroner.

- Vi ser selvsagt viktigheten av at vi har et skikkelig rutetilbud i et så langstrakt land som Norge, men det er nok av flyselskaper til å operere disse rutene, sier Korsberg.

- Vanskelig å forsvare
Korsberg håper SAS-ledelsen og de ansatte lykkes i kampen med å få selskapet på riktig kurs igjen, men mener regjeringen med sin egenkapitalforhøyelse i selskapet vrir konkurransen i det norske luftfartsmarkedet:

- Det er vanskelig å forsvare en slik håndsrekning til ett selskap, når det finnes andre konkurrenter – som for eksempel Norwegian - i det norske markedet. SAS har gjennom mange år hatt finansielle problemer, og det synes som om dette skyldes strukturelle problemer mer enn den vanskelige situasjonen i markedet, sier Korsberg, som mener staten burde solgt seg helt ut av SAS.

- Man kan spørre seg om dette er riktig bruk av skattepenger. Vi mener staten mer aktivt burde forsøkt å selge seg ut av for eksempel ved å gå i dialog med tyske Lufthansa, som tidligere har signalisert interesse for å gå inn i selskapet, sier Korsberg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Næringsminister Sylvia Brustad (Ap) kommer på sin side med en klar støtte til SAS og statens videre engasjement i selskapet.

- Dette er en løsning som vil opprettholde grunnlaget for levedyktige arbeidsplasser og et godt rutenett i Norge og Skandinavia, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

- Fornuftig forettningsplan
- Selskapet har lagt fram en ny forretningsplan som virker fornuftig og som sikrer SAS sin viktige posisjon i det skandinaviske flymarkedet. Jeg registrerer at regjeringene i alle de skandinaviske landene samt den største private aksjonæren, Knut og Alice Wallenberg-stiftelsen, er positive til å delta med sine andeler, sier nærings- og handelsministeren.

Hun er tilfreds med at de ansatte og ledelsen i SAS har fått til nødvendige kostnadsreduksjoner som kan gjøre selskapet mer konkurransedyktig.

- Jeg forutsetter at de ansatte og ledelsen fortsetter dette arbeidet for ytterligere å styrke selskapets posisjon, sier nærings- og handelsministeren.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere