*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke kjøp roser i dag

Roseprisene er himmelhøye. Anbefalingen er at du kjøper noe annet enn roser til din kjære i dag.

14.02.07 11:52

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De hollandske grossistene får solgt de røde rosene sine mye dyrere i forkant av Valentine. Årsaken er at rosene selges på store auksjoner i Nederland, og det er ikke bare kjærlighetshungrige nordmenn som gjerne gir sin kjære en langstilket rosebukett i dag.

NA24 - din næringslivsavis

- Prisene går opp nå før Valentines. Prisen varierer jo veldig, men i dag må man jo gi langstilkete røde roser og for 80 centimeter lange roser kan du måtte betale 180 kroner per rose. Prisene ligger sånn cirka mellom 60-150 kroner rosen om du skal kjøpe den i dag, sier Dag Henrik Rølmann, daglig leder i Interflora til NA24.

Svindyre buketter
Det gjør at du kan risikere å betale godt over 1.500 kroner for en bukett, noe det nok er flere som gjør.

- Vi har fått inn flere tusen nettbestillinger på forskjellige buketter, sier Rølman.

Valentines dag er dermed god butikk for blomsterselgerne. Det at flere tusen går mann av huse for å få tak i buketter til sine utkårede bidrar til at februar er den nest beste salgsmåneden for Interflora, bare slått av den desiserte vinneren desember.

- Desember er helt klart den beste måneden for oss. Her dro vi inn 26,7 prosent av omsetningen i fjor, mens februar var bedre enn snittet med over åtte prosent, sier Rølman.

Velg andre bolmster
Selv om Interflora selger roser for millioner av kroner i løpet av et år, mener Rølman at de andre alternativene er bedre.

- Kjøp heller noe annet. Roseprisene er høye og det er utrolig hvor mye annet fint av buketter man kan få som også er billigere, sier Rølman.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.