*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke klokt av Hopalong-Kristin

Kringkastingsrådets medlemmer synes det er flaut at kollega Kristin Jensen outet politimann.

14.04.07 09:50

- Kristin Jensen vil ikke miste sin plass i Kringkastingsrådet, men det kan være at vi trekker hennes dømmekraft i tvil når vi får inn klagesaker, sier leder i Kringkastingsrådet, Kjellaug Nakkim, til NA24 Propaganda.

Fredag ble det kjent at kringkastingsrådsmedlem Kristin Jensen outer en av de fire polititjenestemennene som er mistenkt etter dødsfallet til Eugene Obioras i Trondheim.

NA24 - din næringslivsavis

Det får enkelte av rådsmedlemmene til å reagere.

- Jeg reagerer sterkt på at hun spiller inn en slik låt og allerede dømmer før saken er etterforsket. Vi skal tross alt forholde oss til etiske retningslinjer og det regner jeg med at hun, som alle andre, vil legge til grunn i arbeidet for rådet, sier Nakkim til NA24 Propaganda.

LES OGSÅ: Henger ut politimann

Andre ord
Også rådsmedlem Hallgrim Berg reagerer på at Jensen, sammen med bandet sitt Hopalong Knut og Gatas Parlament navngir en av de mistenkte.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Det kunne vært en god ide å finne andre ord som går i rytmen og som kan synges i stedet. Språket vårt er ikke så fattig at det ikke går an å finne rette antall stavelser og vokaler for å få det til å flyte, sier han til NA24.

Berg legger til at det er ytringsfrihet i Norge og at det er Jensen selv som må forholde seg til at uthengingen kan være injurerende.

- Jeg blander meg egentlig ikke opp i hva medlemmene gjør på privaten. Men jeg synes ikke dette er en klok måte å opptre på av vedkommende, sier rådsmedlem Finn Egil Holm, til NA24.

Boikotte platen
Kringkastingsrådet skal vurdere det etiske i NRKs mange program, derfor er det heller tvilsomt at låten vil bli spilt i kringkastingen.

- Det som blir et spørsmål er om NRK vil spille denne platen overhodet. Med respekt for Vær Varsom-plakaten kommer de nok ikke til å spille. I så måte blir ikke dette en sak for rådet, sier Nakkim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.