*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke ta telefonen når dette nummeret ringer

Arild Holm advarer mot å ta telefonen dersom dette nummeret ringer.

Advarer mot telefonterror.

21.02.15 20:26

Indre-leser Arild Holm fra Bjørkelangen har siden 12. februar jevnlig blitt oppringt fra utenlandske numre midt på natta, skriver indre.no

- Numrene starter med 91, og etter å ha sjekket, virker det som om dette er retningsnummeret fra/til India. Numrene er såpass lange at jeg antar at det ringes fra utlandet. Til slutt måtte jeg skru av telefonen på nettene, fordi jeg ble vekket av at det ringte mellom klokka 02 og 05 på natta, forklarer karen.

Han har oppsøkt Aurskog-Høland lensmannskontor for å prate med politiet om saken, men de kunne lite annet gjøre enn å oppfrodre ham til å sperre telefonnumrene, eller å la være å ta telefonen.

På nyere telefoner er det mulig å utestenge innkommende anrop fra visse telefonnumre, men Holm har en gammel mobiltelefon med taster, der dette ikke er mulig.

- Jeg tar ikke telefonen når jeg ser hvilke numre som står på skjermen. Det kan koste mye penger på grunn av tellerskritt i seg selv, men jeg har også lest om historier der folk, særlig eldre, har blitt overtalt til å oppgi passord og kode til datamaskinen sin, hvorpå kontoer og kredittkort har blitt tappet for penger. Mitt råd er å ikke ta telefonen hvis du ser noen av disse numrene på displayet på mobiltelefonen din, avslutter Holm.

Numrene han oppgir er 91790998111, 919940634414 og 919962555390.

Les flere saker hos: Indre Akershus Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.