*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke trått overalt

Marianne Aulie stiller naken i FHM Foto: (Faksimile FHM)

Samtidig som Hjemmet Mortensen kutter skal Bonnier ansette.

30.10.08 08:05

- Det inntrykket man sitter igjen med etter å ha lest om kuttene i Hjemmet Mortensen stemmer ikke her, sier Dag Arne Midtbø i Bonniers salgsselskap MMK til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Opplaget opp
Midtbø har salgsansvaret for Bonniers magasiner i Norge og sier de kommer til å ha en oppgang i opplaget når tallene presenteres i februar.

- Noen titler har selvfølgelig nedgang, men totalen kommer til å vise oppgang. Det viser at det har vært riktig å satse i nisjene slik vi har gjort, sier Midtbø.

Bonnier har satset offensivt i det norske markedet de siste årene og har lansert titler som FHM, Woman, Costume og Tara. Forlaget har tatt andeler og har kunnet vise vekst i både lesertall og opplag.

- Vi har bare nisjepublikasjoner og folk får dekket sine interesser og annonsørene ser at annonsene treffer bedre mot et nisjepublikum. Det er den veien det går både på magasin- og tv-siden. Snart har nisjekanalene 25 prosent av tv-seingen, sier Midtbø.

Salgsrekord for november
Hjemmet Mortensen meldte i går om «en betydelig svikt» i bladsalget og annonsemarkedet ble karakterisert som «usikkert».

Midtbø sier de ikke har merket det samme så langt.

- Det er et litt mer nervøst marked, men vi har faktisk salgsrekord for november for to av bladene. Når det kuttes i budsjettene ser annonsørene hvor de får mest igjen for pengene og det er ikke nødvendigvis hos de brede titlene, sier Midtbø.

- Noen vil dø
Midtbø sier det vil skje ting i bladmarkedet neste år.

- Det vil bli en konsolidering neste år. Noen titler vil ikke ha livets rett og flere av de nye titlene er ikke gode nok reklamebærere. Noen titler vil forsvinne, men det kommer også til å komme noen nye. Vi lanserer et nytt blad allerede i januar neste år, sier Midtbø.

Han sier de ansetter nå som andre kutter.

- Vi har annonser ute nå og skal ansette fem nye. Så da er det fritt fram for de som arbeider for forlag som skal kutte å søke, sier Midtbø.

- Er det lettere å finne medieselgere nå?

- Det markedet har vært i overkant hett, i hvert fall på nett, men nå ser det ut som om det skal bli lettere å finne flinke folk, sier han.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.