NA24.no

(AP/Scanpix)

- Ikke vanær de døde

Det kan fort svi på pungen dersom man baktaler døde personer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den britiske regjeringen skal nå drøfte om også mennesker som har forlatt jorden skal favne inn under loven om ærekrenkelser, melder TimesOnline.

NA24 - din næringslivsavis

I dag er det kun levende mennesker som kan få erstatning, men regjeringen undersøker nå muligheten for at også representanter for de døde skal få lov til å saksøke noen som vanærer folk som for lengst har avgått ved døden.

Den foreslåtte lovendringen er i utganspunktet et forsøk på å forhindre kriminelle fra å tjene penger på tidligere ugjerninger, for eksempel ved at mordofres omdømme skal kunne svertes i bøker og intervjuer, uten at de etterlatte har noen mulighet til å gjøre noe med utsagnene.

Kina er et av få land i verden som allerede omfatter døde mennesker inn under ærekrenkelses-paragrafen. I 2002 ble forfatteren av romanen ”the Art of Love”, som døde i 1990, saksøkt av datteren til en av romanens hovedpersoner, Ling Shuhua, som mente historien som utspant seg på 1930-tallet var av en slik erotisk karakter at det kunne skade morens ettermæle.

Det endte med at både tittelen og flere kapitler i boka måtte omgjøres før lanseringen i Kina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere