NA24.no

- Ingen blir sagt opp

Sist oppdatert:
Men Norske Skog-ansatte kan bli permittert etter produksjonskutt.

Informasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog sier til NA24 at det ikke er snakk om noen oppsigelser på dagens møte med de ansatte.

NA24 - din næringslivsavis

Rett etter kom børsmeldingen om at selskapet skal kutte europeisk produksjonskapasitet tilsvarende 200.000 tonn i 2008. Størsteparten av dette vil skje i Norge.

Kutter ytterligere
- Det er ingen hemmelighet at Norske Skog har slitt med lønnsomheten og vi har tatt en rekke tiltak for å forbedre dette. Vi har hele tiden holdt en tett dialog med de ansette og informert dem hele veien om hvilke tiltak som blir gjort, det skal vi gjøre nå også, sier Bratlie til NA24.

Les også: Hemmelig møte i natt

Ifølge børsmeldingen er det i tillegg besluttet å gjennomføre produksjonsinnskrenkninger ved avispapirfabrikkene i Europa med rundt 70.000 tonn i tredje og fjerde kvartal 2007. Det forventes en klar positiv resultatmessig effekt av stengningene.

Reduserer på Skogn
En betydelig andel av reduksjonene skal vurderes å tas ved de norske fabrikkene Norske Skog Follum og Norske Skog Skogn, mens en mindre del vurderes å tas ved Norske Skog Parenco i Nederland og Norske Skog Golbey i Frankrike.

Men Norske Skog sier ikke opp noen av de ansatte, ifølge dem selv.

- Det er ikke snakk om noen oppsigelser på dagens møte med de ansatte, sa Bratlie til NA24 rett før møtet klokken 9.

Sparker ikke, men permitterer
Når NA24 kontakter Norske Skog nok en gang sier imidlertid selskapet at det er snakk om permitteringer.

- I den grad det vil bli tatt produksjonsinnskrenkninger i Norge skal man ikke se bort fra permitteringer, men det er det ennå ikke tatt noen beslutninger på, sier direktør Jarle Langfjæran i Norske Skog til NA24.

Langfjæran forklarer at det ennå ikke er tatt noen endelig beslutning, men at det er snakk om å stoppe en av tre papirmaskiner ved både Norske Skog Follum og Norske Skog Skogn og ikke hele produksjonen ved de to fabrikkene.

- De to fabrikkene til sammen har et volum på rundt 1 million tonn, så det hadde vært langt over hva det er snakk om her. Stengningen er dessuten kun vurdert til deler av året, ikke hele, sier han.

Ingen kommentar
Bratlie ønsket ikke å kommentere spekulasjonene Aftenposten og E24 kom med tidligere i dag, men han ønsker heller ikke å sette noen valør på hvor dramatisk dagens informasjonsmøte vil være.

- Vi ønsker først og fremst å informere de ansatte, jeg ønsker heller ikke å sette noen valør på hvor drastiske eventuelle tiltak vil være, sa Bratlie til NA24 rett før børsmeldingen kom.

«En svekket markedsbalanse, kombinert med økte kostnader på viktige innsatsfaktorer som returpapir, trevirke og energi, gjør at Norske Skog må ta ytterligere grep for å bedre lønnsomheten.», heter det i meldingen fra selskapet.

Konsernsjefen i Norske Skog forklarer situasjonen slik:

- Norske Skogs økonomiske resultater er ikke tilfredsstillende, og tiltak for å øke lønnsomheten er helt nødvendig. Forsvarlig inntjening er en absolutt forutsetning for å utvikle Norske Skog som et sterkt og handlekraftig selskap, sier Norske Skogs konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Klikk og se NA24s Magnus Klever kommenetere Norske Skog-kuttet.

189804

Se flere saker fra NA24-TV her

Aksjen stiger
Mens usikkerheten rundt produksjonsinnskrenkningene surrer rundt blant de ansatte stiger Norske Skog-aksjen 4 prosent på Oslo Børs i morgentimene torsdag.

Følg Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere