NA24.no

- Ingen endring i boligprisene

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tall fra Garanti viser prisen på borettslagsboliger holdt seg uendret i mars.

Prisen på borettslagsboliger omsatt gjennom Garanti Eiendomsmegling var tilnærmet uendret fra februar til mars i år.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge en pressemelding var gjennomsnittlig kvadratmeterpris i mars var 19 647 kroner. I årets første kvartal har prisene på borettslagsleiligheter steget med 6,1 prosent, men disse tallene er ikke sesongjustert.

Garanti skriver at i løpet av de siste 12 månedene har det vært en prisnedgang på 8,5 prosent.

Færre bud
- De tre første månedene av 2009 har utviklet seg positivt, og det er et godt signal at vi nærmer oss det antallet omsetninger som vi hadde i samme periode i fjor, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i pressemeldingen.

Gjennomsnittlig antall omsetningsdager per bolig, har fra februar til mars sunket med 1 dag og er i mars på 61 dager. Dette er 28 dager mer enn på samme tid i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det ble registrert færre bud og budgivere per bolig i mars sammenlignet med foregående måned. Gjennomsnittlig antall bud per bolig var 4,2 i mars mot 4,5 i februar, og en nedgang på 0,6 fra samme tid i fjor. Antall budgivere per bolig hadde en også nedgang siste måned fra 1,8 til 1,4. Sammenlignet med mars i fjor har gjennomsnittlig antall budgivere sunket med 0,5.

Bedre enn ventet
- Prisutvikling og antall omsetninger har en positiv utvikling til tross for at det for tiden er færre bud og budgivere per bolig, samt at det tar vesentlig lengre tid å få solgt boligene. Året har startet bedre enn forventet, og vi er optimistiske i forhold til videre utvikling, sier Drogseth i pressemeldingen.

Onsdag legger eiendomsmeglerbransjen fram sin statistikk over boligsalget i Norge.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere