*Nettavisen* Økonomi.

- Ingen enighet om tegningene

Imamen Yusuf Al-Qaradawi er ikke fornøyd med beklagelsen over Muhammed-tegningene før Norge strammer inn loven.

15.02.06 15:37

- Det stemmer ikke at vi har godtatt beklagelsen, sier Yusuf Al-Qaradawis stabssjef, Akram Kassab, til TV 2 Nettavisen.

Onsdag meldte flere norske medier at imamen Yusuf Al-Qaradawi har godtatt beklagelsen som ble overbrakt av den norske delegasjonen tirsdag kveld. Blant de som møtte Al-Qaradawi var lederen for Islamsk Råd i Norge, Mohammed Hamdan, og domprost Olav Dag Hauge.

- Al-Qaradawi ga tydelig uttrykk for at ytterligere tiltak fra norsk side ikke er nødvendig, etter at unnskyldningen nå er kommet. Han er fornøyd med den norske reaksjonen. Han er fornøyd med reaksjonen fra norske muslimer og med Den norske kirkes håndtering av denne saken, sa Hauge til Aftenposten.

Påstanden avvises av Qaradawis stabssjef Akram Kassab.

- Det er ikke riktig. Vi har midlertidig godtatt beklagelsen. Den norske regjeringen må komme med en ny lov som forbyr at personer eller medier skal kunne angripe religioner, uansett om det er islam, kristendom, jødedom eller andre religioner. Al-Qaradawi er veldig klar på at ingen må angripe religion eller profetene, og at alle medier må respektere dette, sier Akram Kassab til TV 2 Nettavisen onsdag.

Kassab har bedt om å få en kopi av artikkelen i Aftenposten.

- Dette er uakseptabelt at de sier noen annet enn det sheiken (Al-Qaradawi, red. anm) sa i går. Sheik al-Qaradawi skal ta saken opp, sier Kassab.

Fikk løfte
Til TV-kanalen Al-Jazeera sa Yusuf al-Qaradawi tirsdag:

- Vi har akseptert beklagelsen som en midlertid beklagelse. Den er betinget av at den norske regjeringen enten endrer den eksisterende loven, slik at angrep på religioner blir straffbart, eller kommer med en ny lov. Vi har ikke sett den nye lovteksten, men har fått løfte om at vi får se den, slik at vi etterpå kan si om det dreier seg om en full beklagelse, sier han.

- Hovedmålet er at den norske regjeringen kommer med en lov som beskytter religionene og profetene fra å ikke bli krenket. Hvis dette skjer, vil vi akseptere beklagelsen. De som møtte oss, fortalte at de skal vise oss den nye lovteksten, fortsetter han.

Det har ikke lykkes å få kommentar fra Dag Olav Hauge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.