*Nettavisen* Økonomi.

- Ingen offisiell middag

Kontrèadmiral Atle Karlsvik har ifølge regningene spandert blåskjell og vin på en person i forsvarsdepartementets ledelse, men ingen vedkjenner seg å ha vært på middagen.

02.12.05 16:07

Blant de mange regningene forsvarssledelsen forsøker å få klarhet i er en middagsregning fra restauranten Paris Texas i Rådhusgaten i Oslo 1. desember i fjor.

Det framgår av regningen at to personer har spist jalapenos-blåskjell og hvitløk-blåskjell til henholdsvis 182 og 198 kroner, samt drukket en flaske Les Moirets til 350 kroner.

Dette er ført opp som representasjonsutgifter på en av Karlsviks reiseregninger, og spesifisert som «Middag med ledelsen i FD».

Men Forsvarsdepartementet kjenner ikke til at noen i ledelsen var på noen offisiell representasjonsmiddag denne kvelden.

Departementet har sjekket de elektroniske avtalebøkene til den politiske ledelsen, og gjennomgått avtalene til både departementsråden og assisterende departementsråd.

- Vi kan ikke se at noen av disse har oppført en middag i embeds medfør i sine oversikter, opplyser underdirektør Kåre Helland-Olsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Han understreker at det er den som inviterer til representasjon som plikter å føre opp hvem som var tilstede, noe Karlsvik i de fleste tilfeller har unnlatt å gjøre.

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold, som skal være en nær venn av den permitterte kontrèadmiralen, ønsker ikke å uttale seg om noen forhold rundt granskingen av Karlsvik.

Uten bilag
Karlsvik har også ført opp «representasjon for ledelsen i FD» på en reiseregning fra Bergen til Oslo 25. januar i år.

Regningen er på 600 kroner, men bilaget mangler.

Også denne representasjonsmiddagen er ukjent for Forsvarsdepartementet.

-Vi kan ikke se at det er oppført noe i embeds medfør, sier Helland-Olsen.

Dersom det skulle dreie seg om private middager har ikke departementet noe med hvem ledelsen møter, men hvis dette skulle være tilfellet, skal heller ikke regningene belastets Forsvaret.

Dersom Karlsvik ikke kan godtgjøre at det var grunnlag for representasjonsutgiftene på middager, blomster og golf risikerer han å få en regning fra Forsvaret på opp mot 100.000 kroner.

Betviler regelbrudd
Karslviks advokat Dag Steinfeld stiller seg sterkt tvilende til at han klient har begått de regelbruddene han er under gransking for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.