NA24.no

- Ingen pasienter berørt av skandalen

Sist oppdatert:
- Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at noen pasienter er berørt. Det sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) om forskningsskandalen.

Brustad hadde mandag formiddag møte med ledelsen ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet, Helse Sør og Helsetilsynet. På det vel 30 minutters møtet ble hun orientert om saken der lege Jon Sudbø er avslørt for å ha jukset med en forskningsrapport. Brustad ser svært alvorlig på saken.

- Jeg mener selvfølgelig at dette er en veldig alvorlig sak. Rikshospitalet- Radiumhospitalet har satt ned en ekstern kommisjon for å granske saken. De vil blant annet se på om medisinsk praksis er blitt endret som følge av jukset, sier hun.

- Hva er årsaken til at legen har jukset?

- Det er det for tidlig å si nå, sier Brustad til TV 2 Nettavisen.

Brustad vil fremme et lovforslag for Stortinget i løpet av høsten om medisinsk og helsefaglig forskning.

- Lovforslaget vil være en oppfølging til Nylenna-utvalget, som for et drøyt år siden leverte sin innstilling. Vi har nå fått inn over 100 høringsforslag. Jeg har også bedt Helse Sør om en redegjørelse om saken innen helga.

- Er det noe som tyder på at jukset er mer omfattende enn den ene saken som nå er avslørt?

- Nei, det er ingen indikasjoner om at det gjelder flere. Det er dette ene tilfellet vi vet om, sier Brustad.

Mandatet til kommisjonen, som nå blir satt ned, blir klart i løpet av dagen. Foreløpig er det bestemt at kommisjonen skal se på forskningen til den aktuelle legen.

- Vi vil også se på sykehusets rutiner, sier direktør Åge Danielsen ved Rikshospitalet – Radiumhospitalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere