*Nettavisen* Økonomi.

- Ingen sponsorer vil svikte Northug

- Han tar en Kate Moss og kan fort bli det hotteste sponsorobjektet i Norge.

05.05.14 16:26
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=AtKwaYJ6kKhSbZkWnKIfW-wE7pbbwb4RzShUfaYXQ8A99ls1YUCes4VdZyTC-q9LSxA8zQm_4sqNMW7AHK0GHsShuJwBWmv7hgM_lUj_TKYLzJ8b8mITV0atMjpMXtZtL5GuUr3tm9k&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Petter Northug har lagt bak seg et sjeldent tøft døgn. Mange sponsorer teller på fingrene om de skal fortsette samarbeidet.

Nettavisens økonomiredaktør Ole Eikeland mener de gjør feil hvis de bryter samarbeidet.

- Det norske folk vil tilgi. Han kan fort bli det hotteste sponsorobjektet i Norge, sier Eikeland.

Han viser blant annet til supermodellen Kate Moss som ble skandalisert tilbake i 2005 for narkomisbruk.

Se videoen og hele intervjuet i toppbildet.

Northug har store sponsorer som Coop Norge, Audi, Red Bull, Eiendomsmegler 1 Midt-Norge og Vi Menn. De to sistnevnte har uttalt at de fortsetter samarbeidet med Northug.

Når det er sagt risikerer Northug tidenes høyeste bot etter hans elleville bilferd.

Søndag ble det kjent at Petter Northug hadde krasjet bilen sin i alkoholpåvirket tilstand.

Ettersom Norge er blant de landene i verden som straffer lovbrudd i vegtrafikken strengest kan episoden bli svindyr for skiesset.

Blir man dømt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand får man som hovedregel en betydelig bot.

- Boten skal være på 1,5 ganger brutto månedslønn, sier John Christian Elden til Nettavisen NA24.

- Får 15 millioner av Coop
Det er ikke bare ren lønn som skal regnes med.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er restene av bilen til Petter Northug som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård (NTB scanpix)

- Det vil bli foretatt en helhetsvurdering, der formålet er at man skal rammes med en bot som tilsvarer det man brutto har å rutte med halvannen måned. Det er enklere for lønnsmottakere enn næringsdrivende å beregne, sier Elden.

Petter Northug er uten sammenligning den best betalte i norsk langrenn.

Avtalen han har inngått med Coop skal gi Northug ni millioner kroner i året, noe som direkte vil tilsvare en bot på over 1,1 millioner kroner.

Les mer: Sponsor fortsetter Northug-samarbeid

Selv om Coop er den viktigste har Northug også andre betydelige sponsorer og inntekter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat John Christian Elden sier at det er det man får brutto i måneden som skal beregnes. Foto: (Mediehuset Nettavisen)


En bot i en slik størrelsesorden vil knuse en tidligere rekord med god margin

Milliardær tatt
I 2009 satte en milliardær fra Grimstad rekord da han ble dømt til å betale 700.000 kroner for å kjøre i beruset tilstand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Petter Northug har flere betydelige sponsoravtaler, blant annet av spillselskap. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Investoren ble tatt i en normal promillekontroll, da politiet hadde stilt seg opp langs veien fra Kjevik Flyplass. Han hadde drukket på flyet, men valgte likevel å sette seg i bilen å kjøre.

Milliardæren fikk rekordboten til tross for en årsinntekt på 750.000 kroner, da dommerne hensyntok formuen i utmålingen.

Utover boten kan Northug få andre økonomiske smeller, da flere sponsorer teller på knappene om de skal fortsette å sponse OL- og VM-vinneren.

Se video: Her fraktes Northugs bil til Statens vegvesen:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=U-nXSFTpNssSn4AiVALdYgEVulqz41L5Aer5pdcUvyqjQCSzUfa6llG2o2wccRxi8cdZaANAQMXdZtBuHZRJoii_T5__g4eFUTKCNieZp_qIEBTzFf9CNsZUsF2oAW2-85wOo5Kji1g&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag