NA24.no

- Ingenting å gråte over

(Creative Commons)
Sist oppdatert:
Eyvind Hellstrøm burde ryddet opp på bakrommet, sier konkurrent.

Lørdag skrev Dagens Næringsliv (DN) at Norges mest kjente kjøkkensjef, Eyvind Hellstrøm, gir seg på Bagatelle. Ifølge Hellstrøm selv skyldes avgangen en konflikt med eieren, milliardæren Christen Sveaas.

Etter 27 år har han gitt opp kampen om å løfte Norges eneste to-stjerners-restaurant til nye høyder. Alle ansatte har samtidig sagt opp.

Hva synes du om saken? Si din mening i vår avstemning!

Daglig leder Lars Erik Underthun ved Spisestedet Feinschmecker synes ikke Hellstrøms oppsigelse har noe i media å gjøre:

- To sider
- Jeg mener at Hellstrøm, som er en høyt profilert mediaperson, burde ryddet opp i dette på bakrommet med eieren - og så gått ut i media, sier Underthun til Nettavisen.

Han sikter til at Hellstrøm sendte oppsigelsen til DN:

- Det er tullete! Saken har to sider, det er jeg sikker på. Fremgangsmåten til Hellstrøm gjør at eier Christen Sveaas blir sittende vingeklippet tilbake. Det liker jeg ikke, sier han.

Underthun ser ingen grunn til at vi skal gråte over utfallet av denne saken.

- Det er naturlig konsekvens av prosessen, sier Underthun - som ikke vil kommentere hva han tror skjer med Bagatelle videre.

- Det er jo opp til eierne å avgjøre!

Men ikke alle er enige med Underthun:

- Vi trenger Bagatelle
- Det som skjer, er veldig trist. Vi trenger en restaurant av dette kaliber, det er viktig for alle andre stjernerestauranter. Det er viktig for å motivere oss videre, sier daglig leder Nicolas Blomgren Facchin hos Le Canard til Nettavisen.

Le Canard er en av fem restauranter i Oslo-området som har én stjerne i den berømte «Michelin-guiden».

- Hva er din kommentar til det som skjer nå?

- Det er synd for Norges restaurantscene, men vi får håpe det kommer noe godt ut av det - at Eyvind starter opp igjen, sier Blomgren til Nettavisen.

- Stjernene forsvinner
- Hva tror du kommer til skje videre med restaurant Bagatelle?

- Det er vanskelig for meg å uttale meg om, det er kunnskap investor og eier (Christen Sveaas, journ.anm.) vet mer om. Men jeg tror det er en stor sjanse for at stjernene forsvinner, sier Blomgren.

- Forstår du Hellstrøm?

- Jeg kjenner ikke detaljene i saken, bortsett fra gjennom media - men det er selvsagt at enhver matkunstner må være enig med sin eier for å kunne drive i slikt kompaniskap.

- Må ha felles mål
- Man må jobbe mot et felles mål. Hvis ikke, går den ene to steg bak den andre.

- Vi ønsker Eyvind og hans team lykke til videre, avsutter Blomgren.

Kjøkkensjef Bent Stiansen ved Statholdergaarden er helt enig:

- Kun tapere
- Dette er kjempetrist og en stor tragedie, sier Stiansen til Nettavisen.

Han var første nordmann til å vinne Bocuse d'or VM for kokker i 1993.

- Det er kun tapere i denne saken, sier han.

- Han er gudfaren
Eier Bjørn Svensson ved restaurant Oscarsgate, som også har en Michelin-stjerne, synes dette er trist:

- Dette tok oss alle litt på sengen. Hellstrøm er jo gudfaren, sier Svensson til Nettavisen.

Han vil ikke spekulere i hva som skjer videre med Bagatelle.

- Nå venter vi spent på hva Hellstrøm skal gjøre videre, sier Svensson.

- Kan ikke tenke på stjernene...
- Når tror du at din restaurant får to stjerner?

- Det vet jeg ikke. Vi kan ikke gå og tenke på stjerner hele tiden, for da blir vi gale, avslutter han.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Terje Ness, som leder den femte stjernerestauranten, Haga Restaurant.

Verken Hellstrøm eller investor Christen Sveaas har foreløpig vært tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere